Καλησπέρα. Όπως γράφει και ο τίτλος σκεφτόμουν να φτιάξω μια παροχή ρεύματος στο σπίτι μου με φωτοβολταϊκο πάνελ που θα φορτίζει μια μπαταρία και αυτή με την σειρά της με ένα inverter να τροφοδότω το ενυδρείο!
Το έχει προσπαθήσει κάποιος? Μπορεί να γίνει πράξη με τον τρόπο που το σκέφτομαι? Όποια άποψη και γνώμη δεκτή! Μπας και γλιτώσουμε κάτι από αυτήν την ρημαδιασμενη την κλεφτοδεη!
Εναλλακτικός τρόπος παροχής ρεύματος!
- SweepingFish
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Re: Εναλλακτικός τρόπος παροχής ρεύματος!
Καλησπέρα! Ενδιαφέρον ιδέα είναι αλλα εχω κάποιους ενδοιασμούς(δεν το εχω ψάξει ποτε προσωπικά). Θα παράγει πιστεύεις αρκετή ενέργεια για το ενυδρείο; Τι απόδοση θα εχει το πανελ που θα βρεις; Η μπαταρία ειναι σχετικά φθηνή; Θα κανεις απόσβεση μακροπροσθεμα η θα δωσεις παραπάνω για να στήσεις τα πανελ κλπ;
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει και κάποιος πιο έμπειρος.
*Θα μπορουσες να βαλεις τα φωτοβολταϊκα να δουλεύουν μονο την μερα για να μειωθεί το οποίο κόστος λειτουργίας και στήσιμο τους και το βράδυ να κερδίσεις με το 30% (αν θυμάμαι καλα) στο νυχτερινό ρεύμα.
*Θα μπορουσες να βαλεις τα φωτοβολταϊκα να δουλεύουν μονο την μερα για να μειωθεί το οποίο κόστος λειτουργίας και στήσιμο τους και το βράδυ να κερδίσεις με το 30% (αν θυμάμαι καλα) στο νυχτερινό ρεύμα.
- Νικολακης
- Posts in topic: 3
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Γιάννη μου δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει τις ανάγκες του ενυδρείου στο 100% αλλά τουλάχιστον από την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος μέχρι την ώρα που δύει και λίγο αργότερα να με καλύπτει!SweepingFish έγραψε: ↑Δευ 30 Σεπ 2019, 23:53Καλησπέρα! Ενδιαφέρον ιδέα είναι αλλα εχω κάποιους ενδοιασμούς(δεν το εχω ψάξει ποτε προσωπικά). Θα παράγει πιστεύεις αρκετή ενέργεια για το ενυδρείο; Τι απόδοση θα εχει το πανελ που θα βρεις; Η μπαταρία ειναι σχετικά φθηνή; Θα κανεις απόσβεση μακροπροσθεμα η θα δωσεις παραπάνω για να στήσεις τα πανελ κλπ;
Οι μπαταρίες των 110ah κυμαίνονται γύρω στα 100 ευρώ ενώ τα ηλιακά πάνελ των 100watt κυμαίνονται γύρω στα 80 ευρώ μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα! Βέβαια δνε ξέρω αν θα χρειαστεί κάτι άλλο το κύκλωμα για να δουλέψει και προ πάντων να είναι ασφαλές! Αναμένουμε κάποιον που θα ξέρει δύο πράγματα παραπάνω να μας πει!
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
ενδιαφέρον θεμα, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, περιμενω απόψεις!
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 807 times
- Του έχουν βάλει Like: 1029 times
Νίκο , εξίσου ακριβό αλλά απαραίτητο και καλής ποιότητας είναι το inverter , αυτό θέλει πιο πολύ ψάξιμο
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 807 times
- Του έχουν βάλει Like: 1029 times
Μόλις ρώτησα ένα φίλο που έβαλε σε τροχόσπιτο μόνο για φωτισμό.
Πάνελ και μπαταρία για 325 Wh (Watt/ωρα) του πήγε γύρω στο 500αρικο και πήρε μόνο ρυθμιστή που να ελέγχεις τις μπαταρίες να μην υπερφορτιστούν.
Επειδή έχει 12βολτα φωτα στο τροχόσπιτο δεν πήρε inverter που ένα καλό για αυτά τα watt θα κόστιζε κανα 300αρι
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και τόσο φθηνά.
Θα πρέπει όμως εσύ να υπολογίσεις την κατανάλωση που έχεις στις αντλίες , στα φώτα και στη θέρμανση , για να δεις σε τι μεγέθη θα πρέπει να παίξεις
Πάνελ και μπαταρία για 325 Wh (Watt/ωρα) του πήγε γύρω στο 500αρικο και πήρε μόνο ρυθμιστή που να ελέγχεις τις μπαταρίες να μην υπερφορτιστούν.
Επειδή έχει 12βολτα φωτα στο τροχόσπιτο δεν πήρε inverter που ένα καλό για αυτά τα watt θα κόστιζε κανα 300αρι
Θα πρέπει όμως εσύ να υπολογίσεις την κατανάλωση που έχεις στις αντλίες , στα φώτα και στη θέρμανση , για να δεις σε τι μεγέθη θα πρέπει να παίξεις
- Νικολακης
- Posts in topic: 3
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Ναι το γνώριζα αυτό για το inverter Τάκη. Απλά δεν ήξερα την μαγική του τιμη! Ναι θα πρέπει πρώτα να υπολογίσω τις καταναλώσεις μου και μετά να δω κατά πόσο συμφέρει το όλο εγχείρημα! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και το ψάξιμο!Τάκης έγραψε: ↑Τρί 01 Οκτ 2019, 11:39Μόλις ρώτησα ένα φίλο που έβαλε σε τροχόσπιτο μόνο για φωτισμό.