KostasKappa restart.
-
mixalisdarras
- Global Moderator
- Posts in topic: 12
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
Re: KostasKappa restart.
Αλάτια υπάρχουν πολλα αξιόλογα να παίζεις για αρχή η άποψη μου θα ήταν να ξεκινήσεις με βακτήρια special blends. Για το στρωσιμο είναι ότι πρέπει
-
KostasKappa
- Posts in topic: 82
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 60 times
- Του έχουν βάλει Like: 69 times
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ο βόθρος στο σπίτι με την καμία!!!!mixalisdarras έγραψε: ↑Παρ 08 Μάιος 2020, 08:46Αλάτια υπάρχουν παλα αξιόλογα να παίζεις για αρχή η άποψη μου θα ήταν να ξεκινήσεις με βακτήρια special blends. Για το στρωσιμο είναι ότι πρέπει
Σκεφτόμουν να παίξω με το start-up της prodibio. Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Υπόσχεται ενεργοποίηση του κύκλου μέσα σε 12 ώρες και σε συνδιασμό με το stop-ammo κρατάει όλες τις τιμές χαμηλά ώστε να να γίνει και γρήγορα.
Για αλάτι έλεγα μια μίξη του απλού red sea και του coral pro, ώστε να πάρω αυξημένες τιμές, αλλά όχι τόσο αυξημένες όσο το rscp. Αλλιώς σκεφτόμουν να παίξω απευθείας με τον μπλε κουβά και σιγά σιγά να ανεβάσω τις τιμές όσο τελειώνει ο κύκλος μέσω της δοσομετρικής.
Απλά δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι καλύτερο σε ένα ενυδρείο που ξεκινά τώρα με νεκρό αραγονίτη και βράχο. Υψηλές τιμές ή normal καταστάσεις;
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην KostasKappa for the post (total 2):
- mixalisdarras (Παρ 08 Μάιος 2020, 10:28) • Νικολακης (Παρ 08 Μάιος 2020, 12:05)
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 48
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
-
kosmas kleidas
- Global Moderator
- Posts in topic: 24
- Έχει βάλει Like: 751 times
- Του έχουν βάλει Like: 370 times
Εγώ ρίχνω αλάτι της brightwell(ευχαριστημενος πολύ λόγω τιμων) έχω δοκιμάσει red sea το απλό (επίσης ευχαριστημένος) και aqua forest (πάρα πολύ ψηλό μαγνησιο >150)KostasKappa έγραψε: ↑Παρ 08 Μάιος 2020, 01:52Παιδιά με τι βακτήρια και τι αλάτι λέτε να ξεκινήσω; Ρωτάω για να κάνω τις αγορές!!
Βακτήρια εριχνα microbacter 7 brightwell και το γύρισα σε κοραλλεν ζεομπακ...τα οποία και σου προτείνω.
Keep reefing-
KostasKappa
- Mood:
Ευχαριστώ Κοσμά!! Νίκο γιατί natural τιμές από την αρχή; Καλό δεν θα ήταν να boostάρω λίγο τις τιμές και να ρίξω λίγο σκόνη κοραλλίνης ώστε να αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα;
-
mixalisdarras
- Global Moderator
Εγώ θα το άφηνα να πάει φυσικά και να πάρει το χρόνο του και θα βγει και η κοράλλινη γρήγορα μην σε ανχώνει!!!
- Νίκος
- Administrator
-
KostasKappa
- Mood:
Τον καιρό που θα χρειαστεί θα τον πάρει και με το παραπάνω! Απλά σκεφτόμουν να το βοηθήσω λίγο χωρίς όμως να χαμηλώσω τον χρόνο αναμονής για να πατήσει στα πόδια του! Πήρα και δοσομετρική! Πήρα και όσμωση! 

- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην KostasKappa για αυτή τη δημοσίευση:
- kosmas kleidas (Κυρ 10 Μάιος 2020, 14:13)
-
kosmas kleidas
- Global Moderator
-
Desmo
- Global Moderator
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 113 times
- Του έχουν βάλει Like: 239 times
Κώστα κ εγώ εχω παίξει με πολλα αλάτια κ βακτήρια.....
Το Red Sea το απλά μετά από τόσες δοκιμές νομίζω είναι ότι καλύτερο από άποψη τιμής αποδόσεις κ σταθερότητας τουλάχιστον στα δικά μου γούστα.....
Τωρα τα probidio είναι πολύ καλά που λες αλλά εγώ τα καλυτερα αποτελέσματα τα είδα με ζεομπακ.
Επισης δεν εισαι κανας άπειρος ρε φίλε αφού ξέρεις κοραλινη θα βγει αργά η γρήγορα θα συμφωνήσω με τον @Nikos από την αρχή παίξε σταθερές τιμές.
Το Red Sea το απλά μετά από τόσες δοκιμές νομίζω είναι ότι καλύτερο από άποψη τιμής αποδόσεις κ σταθερότητας τουλάχιστον στα δικά μου γούστα.....
Τωρα τα probidio είναι πολύ καλά που λες αλλά εγώ τα καλυτερα αποτελέσματα τα είδα με ζεομπακ.
Επισης δεν εισαι κανας άπειρος ρε φίλε αφού ξέρεις κοραλινη θα βγει αργά η γρήγορα θα συμφωνήσω με τον @Nikos από την αρχή παίξε σταθερές τιμές.
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Desmo for the post (total 2):
- KostasKappa (Δευ 11 Μάιος 2020, 00:47) • Νίκος (Δευ 11 Μάιος 2020, 10:58)
-
KostasKappa
- Mood:
Mixed με έμφαση στα sps!
- kosmas kleidas (Δευ 11 Μάιος 2020, 08:14)
-
KostasKappa
- Mood:
.Desmo έγραψε: ↑Κυρ 10 Μάιος 2020, 21:44Κώστα κ εγώ εχω παίξει με πολλα αλάτια κ βακτήρια.....
Οι θα το πάω σταθερά με ένα αλάτι από την αρχή και για πάντα. Νομίζω ωστόσο ότι δεν είναι κακό να πάρω λίγη κοραλίνη σε κομμάτια όπως θα το καθαρίζω και να την ρίξω μέσα! Θα την βοηθήσω να κάνει την εμφάνιση πολύ γρήγορα και σε συνδιασμό με τον χρόνο που θα πάρει το στρώσιμο θα μπορέσει να αναπτυχθεί ανενόχλητη!
Αυτό που με αγχώνει λίγο είναι το πώς θα μπορέσει το τσιμέντο να κρατήσει τόσο βάρος από το όλο scape. Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να το τελειώσω και λέω αν όλα πάνε καλά να μεταφέρω το ενυδρείο το ερχόμενο σκ ώστε να το γεμίσω κα να ξεκινήσει σιγά σιγά.
- kosmas kleidas (Δευ 11 Μάιος 2020, 08:20)
- Νίκος
- Administrator
να κοιτάξεις το κέντρο βαρους, δεν ξεκολλανε οι κολλήσεις του τσιμενου, συνήθως σπάει σε αλλα σημεία!KostasKappa έγραψε: ↑Δευ 11 Μάιος 2020, 00:53.Desmo έγραψε: ↑Κυρ 10 Μάιος 2020, 21:44Κώστα κ εγώ εχω παίξει με πολλα αλάτια κ βακτήρια.....
Οι θα το πάω σταθερά με ένα αλάτι από την αρχή και για πάντα. Νομίζω ωστόσο ότι δεν είναι κακό να πάρω λίγη κοραλίνη σε κομμάτια όπως θα το καθαρίζω και να την ρίξω μέσα! Θα την βοηθήσω να κάνει την εμφάνιση πολύ γρήγορα και σε συνδιασμό με τον χρόνο που θα πάρει το στρώσιμο θα μπορέσει να αναπτυχθεί ανενόχλητη!
Αυτό που με αγχώνει λίγο είναι το πώς θα μπορέσει το τσιμέντο να κρατήσει τόσο βάρος από το όλο scape. Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να το τελειώσω και λέω αν όλα πάνε καλά να μεταφέρω το ενυδρείο το ερχόμενο σκ ώστε να το γεμίσω κα να ξεκινήσει σιγά σιγά.![]()
-
KostasKappa
- Mood:
Καλησπέρα στην παρέα! Πολλά έχουν γίνει τη τελευταία εβδομάδα κα χρωστάω ένα γερό update! Πλέον το ενυδρείο έχει μεταφερθεί, καθαριστεί και είναι σχεδόν έτοιμο να γεμίσει! Ελπίζω αύριο να βρω λίγο χρόνο να κάνω ένα ωραίο post με φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες που έγιναν μέχρι να φτάσει στο σπίτι πλέον σαν καινούργιο!
- Desmo (Σάβ 23 Μάιος 2020, 10:00)
- Νίκος
- Administrator
με το καλο εύχομαι Κώστα και χρονια σου πολλα!
αναμένουμε φωτογραφικό υλικο!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 11:03)
- Νίκος
- Administrator
με το καλο εύχομαι Κώστα και χρονια σου πολλα!
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 11:03)
-
KostasKappa
- Mood:
Καλημέρα στο Team!
Όπως λοιπόν προανέφερα το ενυδρείο έχει ήδη εγκατασταθεί στον τελικό του προορισμό και περιμένει να γεμίσει υπομονετικά!
Πάμε να δούμε τι έγινε και τι αντίκρυσα μόλις το άδειασα για να το μεταφέρω!
Πρώτα ξεκίνησε η μεταφορά των ζωντανών σε ενυδρείο ''φιλοξενίας''.
Μετά ξεκίνησα να βγάλω τον αραγονίτη και αφού τον έπλυνα καλά τον άφησα να στεγνώσει στον ήλιο και τώρα είναι έτοιμος για να βραχεί ξανά.
Έτσι αφού είχα το ενυδρείο άδειο, είχε έρθει η ώρα να βγεί από την βάση, να καθαριστεί και να βαφτεί η πλάτη μαύρη.
Βέβαια με το που σηκώθηκε το ενυδρείο ήρθα αντιμέτωπος με μια εικόνα που δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ σκουριά επάνω στον κοιλοδοκό και αρκετή βρωμιά μιας και το ενυδρείο έτρεχε αρκετά χρόνια.
Ε αφού έφτιαξα όλο το ντουλάπι, καθάρισα και το main, είπα να αλλάξω και τους μεντεσέδες που η αλήθεια είναι ότι τα είχαν πάθει όλα!
Η τελική του εικόνα πριν την μεταφορά!
Πλέον το ενυδρείο βρίσκεται στο σπίτι, καθαρό και σχεδόν έτοιμο να βραχεί. Λέω σχεδόν γιατί κατά την μεταφορά είχαμε ένα ατύχημα και έσπασε το sump, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ μιας και ήμουν σχεδόν έτοιμος να το αλλάξω, με το καινούργιο να υπάρχει ήδη! Οπότε λίγο υπομονή για να μπουν τα χωρίσματα και βρέχω! Σύντομα κι άλλο υλικό από το στήσιμο πλέον και από τον εξοπλισμό που μετά από βουτιά σε διάλλειμα υδροχλωρικού είναι σαν καινούργιος!
Όπως λοιπόν προανέφερα το ενυδρείο έχει ήδη εγκατασταθεί στον τελικό του προορισμό και περιμένει να γεμίσει υπομονετικά!
Πάμε να δούμε τι έγινε και τι αντίκρυσα μόλις το άδειασα για να το μεταφέρω!
Πρώτα ξεκίνησε η μεταφορά των ζωντανών σε ενυδρείο ''φιλοξενίας''.
Μετά ξεκίνησα να βγάλω τον αραγονίτη και αφού τον έπλυνα καλά τον άφησα να στεγνώσει στον ήλιο και τώρα είναι έτοιμος για να βραχεί ξανά.
Έτσι αφού είχα το ενυδρείο άδειο, είχε έρθει η ώρα να βγεί από την βάση, να καθαριστεί και να βαφτεί η πλάτη μαύρη.
Βέβαια με το που σηκώθηκε το ενυδρείο ήρθα αντιμέτωπος με μια εικόνα που δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ σκουριά επάνω στον κοιλοδοκό και αρκετή βρωμιά μιας και το ενυδρείο έτρεχε αρκετά χρόνια.
Ε αφού έφτιαξα όλο το ντουλάπι, καθάρισα και το main, είπα να αλλάξω και τους μεντεσέδες που η αλήθεια είναι ότι τα είχαν πάθει όλα!
Η τελική του εικόνα πριν την μεταφορά!
Πλέον το ενυδρείο βρίσκεται στο σπίτι, καθαρό και σχεδόν έτοιμο να βραχεί. Λέω σχεδόν γιατί κατά την μεταφορά είχαμε ένα ατύχημα και έσπασε το sump, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ μιας και ήμουν σχεδόν έτοιμος να το αλλάξω, με το καινούργιο να υπάρχει ήδη! Οπότε λίγο υπομονή για να μπουν τα χωρίσματα και βρέχω! Σύντομα κι άλλο υλικό από το στήσιμο πλέον και από τον εξοπλισμό που μετά από βουτιά σε διάλλειμα υδροχλωρικού είναι σαν καινούργιος!
- Νικολακης (Παρ 22 Μάιος 2020, 13:56)
- Νίκος
- Administrator
πανέμορφη δουλειά έκανες και με πολύ μεράκι, μπραβο Κώστα!
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:18)
-
KostasKappa
- Mood:
Που να το δεις τώρα με τον φωτισμό μέσα στο ντουλάπι και όλο τον εξοπλισμό να είναι έτοιμος για πυροδότηση Νίκο! Το καινούργιο sump είναι και rimless και θα είναι κουκλί. Σήμερα αγοράζω αλάτι, βακτήρια και παραγγέλνω τα τζάμια για τα χωρίσματα. Πως και πως περιμένω να έρθει η ώρα που θα κάνω λίγο πίσω και θα πω... ''έτοιμο''
- Νίκος
- Administrator
με το καλό σου ευχομαι Κωστή να το χαρείς!
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 13:26)
- manos 12
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 24 times
- Του έχουν βάλει Like: 13 times
Καλοστέριοτο!
Να το χαρείς!!
Στάλθηκε από το SM-G388F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να το χαρείς!!
Στάλθηκε από το SM-G388F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην manos 12 για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 13:26)
-
kosmas kleidas
- Global Moderator
Βάλε καμία φώτο να το δούμε ντε...KostasKappa έγραψε:Που να το δεις τώρα με τον φωτισμό μέσα στο ντουλάπι και όλο τον εξοπλισμό να είναι έτοιμος για πυροδότηση Νίκο! Το καινούργιο sump είναι και rimless και θα είναι κουκλί. Σήμερα αγοράζω αλάτι, βακτήρια και παραγγέλνω τα τζάμια για τα χωρίσματα. Πως και πως περιμένω να έρθει η ώρα που θα κάνω λίγο πίσω και θα πω... ''έτοιμο''![]()
![]()
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην kosmas kleidas για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 15:20)
Keep reefing- Νικολακης
- Posts in topic: 15
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Πολύ όμορφη και προσεχτικη δουλειά!!!! Ανυπομονώ να το δω γεμάτο στην τελική του θεση Κώστα!!!! Με το καλό σου εύχομαι
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νικολακης για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Παρ 22 Μάιος 2020, 15:20)
-
KostasKappa
- Mood:
Κοσμά θα βάλω σύντομα μαζί με το scape έτοιμο! Νικόλα ευχαριστώ πολύ! Εγώ να δεις πως ανυπομονώ να το γεμίσω!! Πήρα αλάτι, βακτήρια, τα χωρίσματα για το sump και τσιμέντο για τον βράχο! Τα έχω όλα! Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να τα τελειώσω όλα και να αρχίσω να το γεμίζω..! Προβλέπεται διήμερο φωτιά!
-
kosmas kleidas
- Global Moderator
Πρόσεχε τι σκέιπ θα κάνεις γιατί έχεις υποσχεθεί πράγματα κ θαύματα...KostasKappa έγραψε: ↑Παρ 22 Μάιος 2020, 15:24Κοσμά θα βάλω σύντομα μαζί με το scape έτοιμο! Νικόλα ευχαριστώ πολύ! Εγώ να δεις πως ανυπομονώ να το γεμίσω!! Πήρα αλάτι, βακτήρια, τα χωρίσματα για το sump και τσιμέντο για τον βράχο! Τα έχω όλα! Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να τα τελειώσω όλα και να αρχίσω να το γεμίζω..! Προβλέπεται διήμερο φωτιά!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην kosmas kleidas για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:16)
Keep reefing-
Desmo
- Global Moderator
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 113 times
- Του έχουν βάλει Like: 239 times
Καλη αρχή εύχομαι χωρίς δυσκολίες κ αναποδιές....
Αν κ το πας βήμα βήμα μελετημένα μαζί με την εμπειρία του παρελθόντος δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα.
Αν κ το πας βήμα βήμα μελετημένα μαζί με την εμπειρία του παρελθόντος δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα.
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Desmo για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:19)
-
alan boy
- Posts in topic: 3
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 56 times
- Του έχουν βάλει Like: 44 times
Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά.
Πιο αλάτι πήρες τελικά;
Πιο αλάτι πήρες τελικά;
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην alan boy για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:19)
- Νίκος
- Administrator
ειμαστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα εδώ!
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:21)
-
mixalisdarras
- Global Moderator
Για να δούμε για να δούμε!!!!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην mixalisdarras για αυτή τη δημοσίευση:
- KostasKappa (Δευ 25 Μάιος 2020, 01:24)
-
KostasKappa
- Mood:
Θα βάλω σταματά..! Αύριο θα ανεβάσω!kosmas kleidas έγραψε: ↑Παρ 22 Μάιος 2020, 13:50Βάλε καμία φώτο να το δούμε ντε...KostasKappa έγραψε:
Που να το δεις τώρα με τον φωτισμό μέσα στο ντουλάπι και όλο τον εξοπλισμό να είναι έτοιμος για πυροδότηση Νίκο! Το καινούργιο sump είναι και rimless και θα είναι κουκλί. Σήμερα αγοράζω αλάτι, βακτήρια και παραγγέλνω τα τζάμια για τα χωρίσματα. Πως και πως περιμένω να έρθει η ώρα που θα κάνω λίγο πίσω και θα πω... ''έτοιμο''![]()
![]()
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk