pagokoftis έγραψε: ↑Πέμ 26 Μαρ 2020, 06:10
1. Ο Τάκης νομιζω έχει βάλει στον TC421 τροφοδοτικό από πισι! Χρειάζεται driver ή PMW driver για να τροφοδοτήσει τον TC421?? Την PMW λειτουργία δεν την έχει ο κοντρόλερ ο ίδιος??
Ο TC 421 θέλει απλό τροφοδοτικό 12 ή 24 V (τουλάχιστον αυτο γραφει ο κατασκευαστής του)
Ο Tc421 είναι dimmer , και δεν χρειάζεται PMW , αλλά και δνε θα λειτουργήσει με pwm
3. Τα λεντ που έχω βρει γράφουν 9-11V ... Πολλά παρόμοια σε w και Kelvin γράφουν 9-12V... Μήπως και αυτά θα μπορούσαν να δουλέψουν οκ στα 12V ώστε να γλιτώσω το voltage regulator και γενικά να μην το πολυκουράσω?? Ή το γράφουν γνωρίζοντας οτι στα 12V θα τρέχουν πουσαρισμένα, οπότε να περιμένω σύντομα να τα κακαρώσουν??
τα Volt και τα Amper σε ενδιαφέρουν στη προκειμένη περίπτωση
το 9-11V ή το 9-12V είναι το εύρος ή και η ανοχή θα έλεγα στη τάση που μπορούν να δεχθούν
τώρα αν σε αυτά που λένε 9-11V τα βάλεις σε 12V θα είναι λίγα τα ψωμιά τους
σε αυτά που λένε 9-12V είσαι στα όρια ανοχής δουλεύοντας τα στο 100%
με όσα παιδιά έχω συζητήσει αποφεύγουν όμως να τα δουλεύουν στο 100% για να μη ζορίζουν πολύ τα led και να αντέξουν περισσότερο χρόνο
4. Πιστεύω έχω καταλήξει στα δύο παρακάτω σχέδια για μια από τις τριάδες LED..
Δοκιμάζω σε ένα led με ένα Voltage/Current Regulator που έχω, αύξηση της τάσης ξεκινώντας από τα 9V σταδιακά και μετράω με το πολύμετρό μου το ρεύμα, μέχρι να φτάσω τα 10w κατανάλωσης... Έστω οτι καταλήγω στα 11V, 900mA.. Οπότε βάζω μια αντίσταση 1.2Ω σε κάθε λεντ, σχήμα 1...
Η βάζω από έναν voltage regulator σε κάθε κανάλι , σχήμα 2...
Η απορία μου είναι, το PMW ντιμάρισμα, θα λειτουργεί βάζοντας μετά την έξοδο του καναλιού τον voltage regulator??
με τον TC421 δεν θα λειτουργήσει το 2ο σχέδιο , δεν πρέπει να μπει ο PMW , ο tc421 θα το κάνει αυτό
στο 1ο σχέδιο ναι , αλλά να προσέξεις τις αντιστάσεις να έχουν τα κατάλληλα Ωμ για να μιεώσεις τη τάση και να μη φθάσει ποτε τα 12V αλλά να αντέχουν και στα κατάλληλα watt για να μη καούν
Ας με διορθώσουν τα παιδιά αν λέω κάτι λάθος
Ολα αυτά ήταν ο λόγος που χρησιμοποίησα λεντοταινίες
και ειδικά οταν βρήκα ταινία που να βγάζει 3000 lumen/μετρο μου έλυσε όλα τα προβληματα
να σκεφτείς πως 3000 lumen περίπου βγάζουν 3 led high power 10βατα και ταυτόχρονα το φως είναι απλωμένο σε 1 μέτρο μήκος και όχι σε 3 δέσμες
και όταν στο 1 μέτρο η κατανάλωση είναι 18watt αντι για 30 watt που θα ήταν στα 3 10βατα θεώρησα πως ήταν η καλύτερη και η οικονομικότερη λύση.
Αλλο ένα σημαντικό κομμάτι που προτίμησα τις ταινίες ήταν το θέμα ψύξης που με ένα απλό αλουμίνιο έλυσα το πρόβλημα χωρίς ανεμιστηράκια
Αυτά