Κατασκευη Βάσης DIY
-
Μπάμπης
- Posts in topic: 11
- Έχει βάλει Like: 597 times
- Του έχουν βάλει Like: 316 times
Κατασκευη Βάσης DIY
Καλημερα σας!!!
Συντομα προκειται να φτιαξω μια νεα βαση για το 72αρι ενυδρειο μου ή οποια προκειται μελλοντικα να χρησιμοποιηθει και για ενα πιθανο μεγαλυτερο ενυδρειο. (Η σκέψη υπάρχει από παλιοτερα αλλα οι καταστάσεις δε βοηθησαν)
Επειδη θα τοποθετηθει στο σαλόνι μου για λογους εμφάνισης το κομματι των μαραγκοδουλιων θα γινει απο φιλο μαραγκο
Εχουμε λοιπον και λεμε
Ο χωρος οπου θα μπει ειναι μια γωνια με μεγιστες διαθεσιμες διαστασεις 100χ55εκ
Οποτε θα αγορασω κοιλοδοκο 4χ4 και θα φτιαξω βαση 94χ50εκ και επανω θα μπει κοντρα πλακε θαλασσης 100χ55εκ
Επειτα η βαση θα ντυθει με ξυλο στα 2 πλευρα και στην προσοψη. Η πλατη θα μεινει κενη για ευκολια
Ερωτησεις
1) Τι υψος ειναι το ιδανικο να γινει η βαση; 80εκ ειναι καλα ή ειναι υπερβολη;
2) Τι παχος πρεπει να εχει το κοντρα πλακε θαλασσης για να μπει αντέχει μελλοντικά βαρος 400-450 κιλων ;
3) Αν πω να μου κανει ο μαραγκος αντι για 2 πορτακια, 1 πορτακι με το φιλτρο και διπλα συρταρια ή ραφια ποια η αναγκαια διασταση του ντουλαπιου για να μην εχω θεμα χωρου με το φιλτρο;
Εδω εχω ενα σχεδιο (οπως το τροποποιησα) οπως φανταζομαι τη βαση
Συντομα προκειται να φτιαξω μια νεα βαση για το 72αρι ενυδρειο μου ή οποια προκειται μελλοντικα να χρησιμοποιηθει και για ενα πιθανο μεγαλυτερο ενυδρειο. (Η σκέψη υπάρχει από παλιοτερα αλλα οι καταστάσεις δε βοηθησαν)
Επειδη θα τοποθετηθει στο σαλόνι μου για λογους εμφάνισης το κομματι των μαραγκοδουλιων θα γινει απο φιλο μαραγκο
Εχουμε λοιπον και λεμε
Ο χωρος οπου θα μπει ειναι μια γωνια με μεγιστες διαθεσιμες διαστασεις 100χ55εκ
Οποτε θα αγορασω κοιλοδοκο 4χ4 και θα φτιαξω βαση 94χ50εκ και επανω θα μπει κοντρα πλακε θαλασσης 100χ55εκ
Επειτα η βαση θα ντυθει με ξυλο στα 2 πλευρα και στην προσοψη. Η πλατη θα μεινει κενη για ευκολια
Ερωτησεις
1) Τι υψος ειναι το ιδανικο να γινει η βαση; 80εκ ειναι καλα ή ειναι υπερβολη;
2) Τι παχος πρεπει να εχει το κοντρα πλακε θαλασσης για να μπει αντέχει μελλοντικά βαρος 400-450 κιλων ;
3) Αν πω να μου κανει ο μαραγκος αντι για 2 πορτακια, 1 πορτακι με το φιλτρο και διπλα συρταρια ή ραφια ποια η αναγκαια διασταση του ντουλαπιου για να μην εχω θεμα χωρου με το φιλτρο;
Εδω εχω ενα σχεδιο (οπως το τροποποιησα) οπως φανταζομαι τη βαση
- Panos Safarikas
- Posts in topic: 1
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 0
- Του έχουν βάλει Like: 13 times
Re: Κατασκευη Βάσης DIY
Για ύψος θα έλεγα στα 70εκ. Εκεί παίζουν όλες .αν το επόμενο ενυδρείο έχει μεγαλύτερο ύψος, μη πάει πολύ ψηλά και δε μπορείς να βάλεις χέρι μέσα εύκολα.
Κανείς δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει στο ενυδρείο του, εκείνο που τα ψάρια χαίρονται στη φύση!.......αρκέσου στο να προσπαθήσεις να το πλησιάσεις έστω και λίγο.
-
Μπάμπης
Απο τα 94εκ πλατους να κρατήσω τα 47 για ντουλαπι ωστε να βγει μισο μισο ειναι καλά ή να το κανω λιγο μεγαλυτερο το ντουλαπι και μικροτερα τα συρταρια;*********** έγραψε: ↑Τετ 28 Φεβ 2018, 09:43.....
3) Αν πω να μου κανει ο μαραγκος αντι για 2 πορτακια, 1 πορτακι με το φιλτρο και διπλα συρταρια ή ραφια ποια η αναγκαια διασταση του ντουλαπιου για να μην εχω θεμα χωρου με το φιλτρο;80χ50χτο βάθος σου είναι αρκετό
-
Μπάμπης
*********** έγραψε: ↑Τετ 28 Φεβ 2018, 09:56Καλά για 3 πόντους δεν τίθεται θέμα!Μπάμπης έγραψε: ↑Τετ 28 Φεβ 2018, 09:47Απο τα 94εκ πλατους να κρατήσω τα 47 για ντουλαπι ωστε να βγει μισο μισο ειναι καλά ή να το κανω λιγο μεγαλυτερο το ντουλαπι και μικροτερα τα συρταρια;*********** έγραψε: ↑Τετ 28 Φεβ 2018, 09:43.....
3) Αν πω να μου κανει ο μαραγκος αντι για 2 πορτακια, 1 πορτακι με το φιλτρο και διπλα συρταρια ή ραφια ποια η αναγκαια διασταση του ντουλαπιου για να μην εχω θεμα χωρου με το φιλτρο;80χ50χτο βάθος σου είναι αρκετό
Δε μιλαω απαραιτητα για 3 ποντους αλλα και για περισσοτερο πχ το συρταρι να γινει 35-40εκ και το υπόλοιπο ντουλάπι
Αρα ελαχιστο που πρεπει να εχω ειναι 50χ50χΥψος 70 ή 80
-
Μπάμπης
Καλημέρα. Επανέρχομαι με το θέμα "βάση ενυδρείου" αλλά υπο διαφορετικές συνθήκες
Πλέον κι αφού το 72αρι ενυδρείο βγήκε από το σαλόνι γεννήθηκε η σκέψη να ξαναστηθεί στη σοφίτα.
Εκεί δεν υπάρχει η ανάγκη και όμορφης εμφάνισης οπότε σκέπτομαι για ξύλινο σκελετό χωρίς επένδυση.
Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω καδρόνια 45χ45εκ τόσο για τα πόδια (6 πόδια) όσο και για τα περιμετρικά. Τα θεωρείτε επαρκή;
Θα γίνει μήκος 85εκ χ πλάτος 35εκ χ Ύψος 105εκ (ο χωρος οπου θα μπει επιβάλει την ψηλή βάση)
Πάνω θα βάλω κόντρα πλακέ θαλασσής. Τι πάχος προτείνετε αν θεωρήσουμε δεδόμενο oτι θα έχει ενα επιπλέων κάθετο καδρόνι στη μέση της επάνω επιφάνειας;
Πλέον κι αφού το 72αρι ενυδρείο βγήκε από το σαλόνι γεννήθηκε η σκέψη να ξαναστηθεί στη σοφίτα.
Εκεί δεν υπάρχει η ανάγκη και όμορφης εμφάνισης οπότε σκέπτομαι για ξύλινο σκελετό χωρίς επένδυση.
Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω καδρόνια 45χ45εκ τόσο για τα πόδια (6 πόδια) όσο και για τα περιμετρικά. Τα θεωρείτε επαρκή;
Θα γίνει μήκος 85εκ χ πλάτος 35εκ χ Ύψος 105εκ (ο χωρος οπου θα μπει επιβάλει την ψηλή βάση)
Πάνω θα βάλω κόντρα πλακέ θαλασσής. Τι πάχος προτείνετε αν θεωρήσουμε δεδόμενο oτι θα έχει ενα επιπλέων κάθετο καδρόνι στη μέση της επάνω επιφάνειας;
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
και με το 1.5 +- κοντρα πλακε θαλ. μια χαρα δουλειά θα κάνεις...Μπάμπης έγραψε: ↑Τετ 27 Νοέμ 2019, 10:20Καλημέρα. Επανέρχομαι με το θέμα "βάση ενυδρείου" αλλά υπο διαφορετικές συνθήκες
τον σκελετο θα τον ντυσεις περιμετρικά?
-
Μπάμπης
Οχι ο σκελετος δε θα ντυθει. Μονο η επανω επιφανεια θα εχει κοντρα πλακε.
Κατι σαν τραπεζι απλα με 6 ποδια και δεμενα στο κατω τμημα.
Οπως φαινετε και στο σχεδιο στην αρχη του ποσταρισματος, απλα θα εχει 1 καθετο στην επανω επιφανεια αντι για 2
- Νίκος
- Administrator
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
-
Μπάμπης
Re: Κατασκευη νέας Βάσης για 72αρι
Τελικά τα σχέδια άλλαξαν και μετά από πολύ καιρό φτιάχτηκε μια ξύλινη βάση από μαραγκο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να ντυθεί περιμετρικά αφού θα μπει στη σοφίτα στο εργαστήριο μου.
Σύντομα θα σας βάλω φωτογραφίες.
Θέλω απλά να μου πείτε. Η επάνω επιφάνεια που είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης πρέπει να ντυθεί με dow που έχω για μεγαλύτερη ασφάλεια της γυαλας;
Σύντομα θα σας βάλω φωτογραφίες.
Θέλω απλά να μου πείτε. Η επάνω επιφάνεια που είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης πρέπει να ντυθεί με dow που έχω για μεγαλύτερη ασφάλεια της γυαλας;
-
Μπάμπης
Βλέπω σε βίντεο άλλους που βάζουν κάποιο ελαστικό υλικό, άλλους βάζουν λεπτό dow και άλλους που δε βάζουν τίποτα.
Επειδή έχω σπίτι dow να βάλω; Το θεωρείτε χρήσιμο;
Πέρα από την ασφάλεια του πατου της γυαλας θα βοηθήσει και στο θέμα διατήρησης της θερμοκρασίας σταθερής;
Εκεί που θα μπει το ενυδρείο θα φαίνεται μόνο η πρόσοψη του οπότε σκέφτομαι να το ντυσω και περιμετρικά με dow να κρατάω χειμώνα ή καλοκαίρι σταθερή τη θερμοκρασία
Πέρα από την ασφάλεια του πατου της γυαλας θα βοηθήσει και στο θέμα διατήρησης της θερμοκρασίας σταθερής;
Εκεί που θα μπει το ενυδρείο θα φαίνεται μόνο η πρόσοψη του οπότε σκέφτομαι να το ντυσω και περιμετρικά με dow να κρατάω χειμώνα ή καλοκαίρι σταθερή τη θερμοκρασία
- Νικολακης
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Καλημέρα Μπάμπη! Εγώ στην θέση σου θα το έβαζα το Dow γαι ασφάλεια περισσότερο! Θα διορθώσει όποια ατέλεια μπορεί να έχει το επιπλο σου με κίνδυνο ζημιάς της γυάλας σου!Μπάμπης έγραψε: ↑Σάβ 21 Δεκ 2019, 09:34Βλέπω σε βίντεο άλλους που βάζουν κάποιο ελαστικό υλικό, άλλους βάζουν λεπτό dow και άλλους που δε βάζουν τίποτα.
Στα συν επίσης θεωρώ ότι απορροφάει περισσότερους κραδασμούς σε σχέση με το σκέτο ξύλο και βοηθάει και στην μόνωση για την θερμοκρασία!
-
Μπάμπης
Σε ευχαριστώ πολύ.Νικολακης έγραψε: ↑Σάβ 21 Δεκ 2019, 11:00Καλημέρα Μπάμπη! Εγώ στην θέση σου θα το έβαζα το Dow γαι ασφάλεια περισσότερο! Θα διορθώσει όποια ατέλεια μπορεί να έχει το επιπλο σου με κίνδυνο ζημιάς της γυάλας σου!Μπάμπης έγραψε: ↑Σάβ 21 Δεκ 2019, 09:34Βλέπω σε βίντεο άλλους που βάζουν κάποιο ελαστικό υλικό, άλλους βάζουν λεπτό dow και άλλους που δε βάζουν τίποτα.
Στα συν επίσης θεωρώ ότι απορροφάει περισσότερους κραδασμούς σε σχέση με το σκέτο ξύλο και βοηθάει και στην μόνωση για την θερμοκρασία!
Αλήθεια κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.
Το dow να το κολλήσω στην επιφάνεια με ατλακολ ή καλύτερα όχι;
- Νικολακης
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Όχι Μπάμπη! Εγώ το έχω έτσι ακουμπησμενο! Με το βάρος δνε προκειτε να πάει πουθενά!!!Μπάμπης έγραψε: ↑Σάβ 21 Δεκ 2019, 18:06Σε ευχαριστώ πολύ.Νικολακης έγραψε: ↑Σάβ 21 Δεκ 2019, 11:00
Καλημέρα Μπάμπη! Εγώ στην θέση σου θα το έβαζα το Dow γαι ασφάλεια περισσότερο! Θα διορθώσει όποια ατέλεια μπορεί να έχει το επιπλο σου με κίνδυνο ζημιάς της γυάλας σου!
Αλήθεια κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.
Το dow να το κολλήσω στην επιφάνεια με ατλακολ ή καλύτερα όχι;