Είμαι η Αργυρώ και έχω 2 ενυδρεία γλυκού νερού.Το ένα ειναι 80 λίτρα κοινωνικό με εύκολα φυτά και φιλοξενεί 9 cherry barbs,4 corydoras sterbai, γαρίδες red cherry και red fire και άπειρα σαλιγκάρια αρκετών ειδών(nerite,assasins,mts κλπ)και τρέχει περίπου 2 χρόνια(τον πρώτο χρόνο είχε mollies και guppies).Κάποια στιγμή δεν άντεξα τις γέννες απο τα ζωοτόκα και τα χάρισα όλα και πήρα τα corydoras μαζί με ενα μονομάχο τον Τάκη.Όμως ο Τάκης βγήκε λίγο τσαμπουκάς και σκότωνε τις γαρίδες και κυνηγούσε τα cory's οπότε και του βρήκα νέο σπίτι και τη θέση του πήραν τα cherry barbs.Κάποια στιγμή ήρθε σαν λαθρεπιβάτης μαζί με κάποια φυτά και ενα έντλερ...και παραμένει και αυτό.Απο φυτά έχω μπόλικη water wisteria(έτσι μου είπαν έτσι σας λέω δεν παίρνω όρκο
Για το μικρό μου τώρα, είναι ενα 30λιτρο Fluval flora edge όπου το έχω περίπου 1 μήνα.Έβαλα μπόλι στο εσωτερικό φίλτρο και νερό απο το μεγάλο μου και μετά απο αρκετές μετρήσεις σιγουρεύτηκα οτι ήταν εντάξει για να φιλοξενήσει γαριδούλες.Πρόσθεσα water wisteria,moss,moss balls,λίγο κερατόφυλλο και κάποια φυτά που πήρα μαζί με το ενυδρείο και δεν έχω ιδέα τι είναι και πως λέγονται.Έβαλα μέσα φύλλα catappa και στο τέλος πρόσθεσα τις γαρίδες(yellow fire) κάποιες απο Γερμανία και κάποιες απο Ελλάδα.Τελικά οι Γερμανίδες δεν άντεξαν την ταλαιπωρία μάλλον ή τις διαφορετικές παραμέτρους του νερού και αποδημησαν εις Κυριον μια μια(τις ξεχώριζα γιατί ηταν μεγαλύτερες ηλικιακά απο τις Ελληνίδες).Έκανα ξανά μετρήσεις να σιγουρευτώ οτι είναι όλα οκ και περιμένω να δώ πόσες τελικά θα μείνουν ζωντανές.(Απο Γερμανια ήρθαν και red fire για το μεγάλο όπου τουλάχιστον 4-5 τις βλέπω μέσα στη ζούγκλα..μάλλον οι κόκκινες είναι πιο ανθεκτικές απο τις κίτρινες