Την ιδια εχω τελικά, δεν πειραζει...
Θελει υπομονη τωρα και παρατήρηση, Βάλε καμια γαρίδα μονο το ψαχνό της μεσα, οταν εισαι εκει!
Την ιδια εχω τελικά, δεν πειραζει...
Διμιουργουν θέμα όταν γίνουν πόλλα και βγάζοντας τα πλοκάμια για να φάνε στη στήλη του νερού, και ακουμπήσουν κάποιο κοραλι, το στρεσσαρετε, μαζεύει μέχρι να φύγουν τα πλοκάμια - ιστός από πάνω τους.GodFather έγραψε: ↑Τρί 12 Φεβ 2019, 11:28Νικολα το βρηκα και εγω....λενε οτι λειτουργουν και σαν φιλτρανση.Voas έγραψε: ↑Τρί 12 Φεβ 2019, 09:54καλημερα φιλαρακι μου!
polychaete chaetopterid είναι φυσιολογικά, βγαίνουν αρκετά παρόμοια της οικογενείας και διαχωρίζονται απο την προέκταση του εσωτερικού τους!
χτίζουν ασβεστολιθικους σωλήνες σπιράλ, άλλα και γραμμωτούς ίσιους και προεκτείνουν προς τα έξω φτέρες ή μικρά μαστίγια συλλεγοντας τροφή από την στήλη νερού!
γενόσημα σκουληκάκια του βράχου!
Το θεμα ειναι οτι εχουν γινει χιλιαδες και δεν ξερω κατα ποσο δημιιυργουν θεμα στα κοραλια.
Επισης οπως εγραψα...εχουν βγει ..(απιστευτο) ακομη και πανω στις τσιμεντενιες βασεις που εφτιαξα.
Δεν βγαινουν δηλαδη μονο σε βραχο.
Ειχε ξεπεταχτεί ενα κατω απο άπλωμα ιστού μιας secale nana στην βάση της και άρχισε να μου κανει νεκρωμα στο σημείο που άπλωνε τα μαστίγια.....οταν το αφαίρεσα, άρχισε να επουλώνει ο ιστός, γενικότερα ομως δεν στρεσαρουν το σύνολο των κοραλλιών τα περισοτερα απο τα είδη της οικογένειας!niknik έγραψε: ↑Τετ 13 Φεβ 2019, 23:27Διμιουργουν θέμα όταν γίνουν πόλλα και βγάζοντας τα πλοκάμια για να φάνε στη στήλη του νερού, και ακουμπήσουν κάποιο κοραλι, το στρεσσαρετε, μαζεύει μέχρι να φύγουν τα πλοκάμια - ιστός από πάνω τους.GodFather έγραψε: ↑Τρί 12 Φεβ 2019, 11:28
Νικολα το βρηκα και εγω....λενε οτι λειτουργουν και σαν φιλτρανση.
Το θεμα ειναι οτι εχουν γινει χιλιαδες και δεν ξερω κατα ποσο δημιιυργουν θεμα στα κοραλια.
Επισης οπως εγραψα...εχουν βγει ..(απιστευτο) ακομη και πανω στις τσιμεντενιες βασεις που εφτιαξα.
Δεν βγαινουν δηλαδη μονο σε βραχο.
Τα file fish, και γενικώς τα πολύ ισχυρά, trigger (με όλα τα επακόλουθα) , και φυσικά ολες σχεδόν οι πεταλούδες.
Δεν είπα Μιχάλη ότι το σκέφτομαι να το κάνω εγώ ....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα... όχι προς το παρόν τουλάχιστον.
Νικολα, και τα μαγκροβια και τα μακροφυκη προσπαθησε να ειναι απο το ιδιο reef που ζουν και οι ιπποκαμποι.Voas έγραψε: ↑Παρ 15 Φεβ 2019, 16:38Βιοτοπικής προσέγγισης reef Ιαπωνίας ή Σρι Λανκα, θα χαρακτήριζα το μικρό μου που ετοιμάζω, οπως και της Αγάπης,(αν κατοικηθεί ποτε) με ιππόκαμπους και είδη της οικογένειας syngathidae...
Χρειάζονται διαφορετικες συνθήκες και παραμέτρους νερου, μηδενικά θρεπτικά με συχνά ταισματα που επιτυγχάνεται απο τα μακροφύκη, οπως και τις ρίζες μαγκροβιων, καθώς και μειωμένη αλατοτητα και θερμοκρασία, σε σχέση με τα ζωντανά του υφαλου!
Τρομεροί και οι Αυστραλιανοί ύφαλοι, βγάζουν ζεο χρώμα!
GodFather έγραψε: ↑Παρ 15 Φεβ 2019, 20:04Νικολα, και τα μαγκροβια και τα μακροφυκη προσπαθησε να ειναι απο το ιδιο reef που ζουν και οι ιπποκαμποι.Voas έγραψε: ↑Παρ 15 Φεβ 2019, 16:38Βιοτοπικής προσέγγισης reef Ιαπωνίας ή Σρι Λανκα, θα χαρακτήριζα το μικρό μου που ετοιμάζω, οπως και της Αγάπης,(αν κατοικηθεί ποτε) με ιππόκαμπους και είδη της οικογένειας syngathidae...
Χρειάζονται διαφορετικες συνθήκες και παραμέτρους νερου, μηδενικά θρεπτικά με συχνά ταισματα που επιτυγχάνεται απο τα μακροφύκη, οπως και τις ρίζες μαγκροβιων, καθώς και μειωμένη αλατοτητα και θερμοκρασία, σε σχέση με τα ζωντανά του υφαλου!
Τρομεροί και οι Αυστραλιανοί ύφαλοι, βγάζουν ζεο χρώμα!
Πραγματικα θα ειναι εντυπωσιακο πιστευω να αναπαραστηθει ενα συγκεκριμενο reef.
Καλη επιτυχια και στους 2 σας
Λάμπρο μου αυτή η αρρώστια "που τρώει ο βόλος.." .. είναι καλλητική;GodFather έγραψε: ↑Κυρ 17 Φεβ 2019, 12:54Σημερα ειναι χαλαρη ημερα ...και επειδη με τρωει ο "βόλος" μου (το λεω ευγενικα) μπηκα σε καποιο ξενο μαγαζι και ετοιμαζομαι απο εβδομαδα να κανω μια μικρη αγορα.
Βρηκα 5 - 6 κομματακια που μου κανανε πολυ ..μα παρα πολυ κλικ και κλουκ μη σας πω.
Και οπωςσυνηθως τα 3 απο τα 6 θα ειναι acan !!!!!!
Ο ερωτας μου δεν κρυβεται !!!!!!!!!
Αν και το φιλαράκι μου λέει ότι δεν είναι εποχή για παραγγελίες από εξωτερικό σκεφτόμουν να βάλω μια μικρή από Γερμανία.AGAPI έγραψε: ↑Κυρ 17 Φεβ 2019, 13:07Λάμπρο μου αυτή η αρρώστια "που τρώει ο βόλος.." .. είναι καλλητική;GodFather έγραψε: ↑Κυρ 17 Φεβ 2019, 12:54Σημερα ειναι χαλαρη ημερα ...και επειδη με τρωει ο "βόλος" μου (το λεω ευγενικα) μπηκα σε καποιο ξενο μαγαζι και ετοιμαζομαι απο εβδομαδα να κανω μια μικρη αγορα.
Βρηκα 5 - 6 κομματακια που μου κανανε πολυ ..μα παρα πολυ κλικ και κλουκ μη σας πω.
Και οπωςσυνηθως τα 3 απο τα 6 θα ειναι acan !!!!!!
Ο ερωτας μου δεν κρυβεται !!!!!!!!!
Με κόλλησες....
Για πες καμιά λεπτομέρεια...
Εγγύηση το chemiclean, μην ξεχνάς τα βακτήρια τώρα ειδικά που τα έχει λιγοστεψει το φαρμακοGodFather έγραψε: ↑Σάβ 23 Φεβ 2019, 20:55Εδω και καιρο με ειχε φαει ο Νικολας να αλλαξω τα φιλτρα/προφιλτρα απο την Α/Ο.
Καθε 6 μηνες αλλαγη θελουν...οπως λεει.
Ε...λοιπον ηρθε σημερα ο Νικολας (Voas) και αφου τα ειπαμε λιγακι.... αλλαξε ολα τα φιλτρα/προφιλτρα.
Αψογος.......!!!!! Και σε χρονο ντε τε !!!!
Φιλαρακι μου ......τι να πω ???
Βαρεθηκα να σου λεω ευχαριστω.
Επισης να πω οτι τελικα η πρασινη αλγη ηταν κυανο.
Εκανα τη θεραπεια 2 ημερες με το χεμι κλιν...και τωρα το ενυδρειο..αμμος...βραχος...ειναι κατασπρα.
Πλεον το ενυδρειο λαμπει.
Δεν ήξερα ότι υπάρχει κ πράσινο...
Νικολα ευτυχώς δεν επηρεάζει κοράλλια, εχω κάνει την θεραπεία πριν δυο χρόνια περίπου με φουλ στοκ σε άκρο και δεν επηρεάστηκαν καθόλου!