Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο
- SweepingFish
- Posts in topic: 538
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Re: Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο
Ειναι μεγαλα βραχια, αν σε ενα βραχακι ειναι οντως 2 απταιζιες θα ριναι εφικτό να τους σπασω εκει, θα κανω παντως αυτα που μου ειπατε!
Ευχαριστω!
Ευχαριστω!
- SweepingFish
Καλησπερα,
Αυτη ειναι η αλγη που σας ελεγα με τιε πρασινες τριχουλες. Καταρχας ειναι οντως αλγη; ειναι αυτη που ειχε πει ο Νικος καλυτερα να μην ειναι;
Αυτη ειναι η αλγη που σας ελεγα με τιε πρασινες τριχουλες. Καταρχας ειναι οντως αλγη; ειναι αυτη που ειχε πει ο Νικος καλυτερα να μην ειναι;
- Συνημμένα
-
- SweepingFish
Καλησπερα,
Αύριο θα πάρω τα σαλιγκάρια μετά από μια αλλαγή νερού της τάξεως των 40 λίτρων.
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 241
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
καλορίζικα να σου είναι όλα φιλαρακι μου, να τα χαρείς!SweepingFish έγραψε: ↑Τρί 08 Ιαν 2019, 21:36Καλησπερα,
- SweepingFish
Σε ευχαριστω πολυ Νικο!
Να σε ρωτησω, τα φωσφορικά οσο περναει ο καιρος που λειτουργεί το ενυδρειο θα μηδενισουν μια και καλη; Εδω και δυο εβδομαδες βλεπω po4 να ειναι στο 0.25...
Ειναι απαραιτητο ναι αγορασω αντιφωσφορο αλουμινιου η θα στρωσουν απο μονα τους; Επισης, ξερεις αν εχει η ww η να παρω της seachem;
Να σε ρωτησω, τα φωσφορικά οσο περναει ο καιρος που λειτουργεί το ενυδρειο θα μηδενισουν μια και καλη; Εδω και δυο εβδομαδες βλεπω po4 να ειναι στο 0.25...
Ειναι απαραιτητο ναι αγορασω αντιφωσφορο αλουμινιου η θα στρωσουν απο μονα τους; Επισης, ξερεις αν εχει η ww η να παρω της seachem;
- SweepingFish
- SweepingFish
Ξεχασα να ρωτησω για να σαλιγκαρια, ειναι απαραιτητο να βαλω trophus η turbo snails σαν συνεργείο καθαρισμου;
- SweepingFish
Εκανα αλλαγη νερου, θα παρω αυριο τα σαλιγκαρια. Μπορω να βαλω καποιο αλλο ειδος απο αυτα τα δυο σε περιπτωση που δεν βρω στο κατάστημα εδω κοντα μου;
- SweepingFish
Τελικά δεν είχε σαλιγκάρια στο κατάστημα που πήγα...
Υπάρχει μια περίπτωση να βάλω το επόμενο ψαράκι και πάρω και τα σαλιγκάρια περιμένοντας τον Μιχάλη να γυρίσει.
Υπάρχει μια περίπτωση να βάλω το επόμενο ψαράκι και πάρω και τα σαλιγκάρια περιμένοντας τον Μιχάλη να γυρίσει.
- SweepingFish
Χαχαχα οχι! Φαντασου να είχα και το σωστο φως... Θα εμπαινα στον πειρασμό για κοράλλια... Αυτα απο τον Απριλιο... Να τρεχει το 6μηνο, μην παίρνω εγω και δεν ειναι ετοιμο ακομα (ξαναλεω παλι καλα που δεν εχω τον κατάλληλο φωτισμό
)
Eιναι μαγεία το ατιμο το θαλασσινο. Ηδη με τα κλοουνακια και τα λιγοστα κοραλλια που εχω το εχω καταλαβει (και απο τις φωτογραφιες αλλα λιγοτερο...)
Eιναι μαγεία το ατιμο το θαλασσινο. Ηδη με τα κλοουνακια και τα λιγοστα κοραλλια που εχω το εχω καταλαβει (και απο τις φωτογραφιες αλλα λιγοτερο...)
- Νίκος
- Administrator
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......πολύ σωστά ολα!SweepingFish έγραψε: ↑Σάβ 12 Ιαν 2019, 00:27Χαχαχα οχι! Φαντασου να είχα και το σωστο φως... Θα εμπαινα στον πειρασμό για κοράλλια... Αυτα απο τον Απριλιο... Να τρεχει το 6μηνο, μην παίρνω εγω και δεν ειναι ετοιμο ακομα (ξαναλεω παλι καλα που δεν εχω τον κατάλληλο φωτισμό![]()
)
Βάλε κανενα μικρούλη ψαράκι αν θες!
- SweepingFish
Μικρουλη ψαρακι πως το εννοεις;
Γενικά τα ψαρια που θα βαλω τελικα ειναι τα εξής:
Halichoeres melanurus
4-5 Blue chromis M
Salarias fasciatus/Sexguttata (ακοκα δεν εχω αποφασισει αν θα βαλω ειτε 1 απο αυτα ειτε και τα 2)
Χαβανεζο
Flame angel (και αυτο ακομα δεν ειναι σιγουρο...)
Να ρωτησω, blue tang μπορω να βαλω; Ρωταω γιατι ειχα σει ενα ενυδρειο 120 λιτρα αν θυμαμαι καλα με blue tang και μου εκανε εντυπωση... Εχω διαβασει οτι θελει χωρο για κολυμπι.
Οπότε, απο τα παραπανω ποια θα μπορουσα να βάλω ως επομενα ψαρακια; Τα blue chromis η το Halichoeres melanurus;
Γενικά τα ψαρια που θα βαλω τελικα ειναι τα εξής:
Halichoeres melanurus
4-5 Blue chromis M
Salarias fasciatus/Sexguttata (ακοκα δεν εχω αποφασισει αν θα βαλω ειτε 1 απο αυτα ειτε και τα 2)
Χαβανεζο
Flame angel (και αυτο ακομα δεν ειναι σιγουρο...)
Να ρωτησω, blue tang μπορω να βαλω; Ρωταω γιατι ειχα σει ενα ενυδρειο 120 λιτρα αν θυμαμαι καλα με blue tang και μου εκανε εντυπωση... Εχω διαβασει οτι θελει χωρο για κολυμπι.
Οπότε, απο τα παραπανω ποια θα μπορουσα να βάλω ως επομενα ψαρακια; Τα blue chromis η το Halichoeres melanurus;
- SweepingFish
Καλησπέρα,
Επισης βλεπω κατι σκουλικακια στο τζαμι (αλλα ασπρα μαζεμενα σαν κελυφος σαλιγκαριου και 1 σαν αυτο στην φωτο, καφε και μακρόστενο) .
Τι ειδη ειναι αυτα;
Επισης βλεπω κατι σκουλικακια στο τζαμι (αλλα ασπρα μαζεμενα σαν κελυφος σαλιγκαριου και 1 σαν αυτο στην φωτο, καφε και μακρόστενο) .
Τι ειδη ειναι αυτα;
- Συνημμένα
-
Αν είχες τον μελανούρο μέσα, το σκουλικάκι στο τζάμι θα ήταν παρελθόν!
Να ξέρεις ότι ο αρσενικός έχει πιο έντονα χρώματα!
Οπότε θα σου έλεγα να ψάξεις για αρσενικό!
Fasciatus k sexguttata να βάλεις κ τα δύο!
Όμως sexguttata θα έβαζα λίγο αργότερα! Είναι ψάρι που έχει συνέχεια αραγωνίτη μέσα στο στόμα του!
Θα περίμενα να "στρώσει" λίγο ακόμα ο βυθός!
Επίσης δύσκολο στη διατροφή του ειδικά αν δεν είναι από Ευρώπη!
Να το δεις στο μαγαζί να μην είναι "μέσα" η κοιλιά του κ αν είναι δυνατόν να το δεις να τρώει! Υπερβολή το ξέρω..
Αλλά έχασα 2 από τον ίδιο λόγο...
Blue δεν θα έβαζα! Έχω στο δικό μου κ θεωρώ ότι ο χώρος του φτάνει οριακά!
Το τι βλέπουμε κατά καιρούς... άστο...
Μετά ψάχνουν να βρούνε γιατί αρρωσταίνουν τα ψάρια τους κ γιατί βγάζουν ικ...
Να ξέρεις ότι ο αρσενικός έχει πιο έντονα χρώματα!
Οπότε θα σου έλεγα να ψάξεις για αρσενικό!
Fasciatus k sexguttata να βάλεις κ τα δύο!
Όμως sexguttata θα έβαζα λίγο αργότερα! Είναι ψάρι που έχει συνέχεια αραγωνίτη μέσα στο στόμα του!
Θα περίμενα να "στρώσει" λίγο ακόμα ο βυθός!
Επίσης δύσκολο στη διατροφή του ειδικά αν δεν είναι από Ευρώπη!
Να το δεις στο μαγαζί να μην είναι "μέσα" η κοιλιά του κ αν είναι δυνατόν να το δεις να τρώει! Υπερβολή το ξέρω..
Αλλά έχασα 2 από τον ίδιο λόγο...
Blue δεν θα έβαζα! Έχω στο δικό μου κ θεωρώ ότι ο χώρος του φτάνει οριακά!
Το τι βλέπουμε κατά καιρούς... άστο...
Μετά ψάχνουν να βρούνε γιατί αρρωσταίνουν τα ψάρια τους κ γιατί βγάζουν ικ...
- SweepingFish
Οκ. Ευχαριστω!
Ναι, το τι βλεπουμε κατα καιρους οντως ειναι υπερβολικο. Κανουν το κοπο, ξοδεύουν χρονο και χρημα και βάζουν λαθος ψαρια σε λαθος ενυδρεια... Μετα απο λιγο, παει ολο το ενυδρειο τα χρήματα και ο κοπος τους τζαμπα.
Κανονικα επρεπε να σκέφτονται και τα ψάρια πως θα νιωθουν, σαν να βαζεις ανθρωπο σε ενα σπιτι 10 τμ. Αλλα αλλο θεμα και αυτο...
Επομενο ψαρι μπορω να βαλω τον μελανουρο η τα chromis; Επισης, εαν ειναι εφικτο όταν παω στο κατάστημά να παρω το επομενο ψαρι μπορω να παρω και γαριδα; Γιατι πεφτει λιγο μακρυα τα μαγαζι, απο αυτην την αποψη το λεω.
Ναι, το τι βλεπουμε κατα καιρους οντως ειναι υπερβολικο. Κανουν το κοπο, ξοδεύουν χρονο και χρημα και βάζουν λαθος ψαρια σε λαθος ενυδρεια... Μετα απο λιγο, παει ολο το ενυδρειο τα χρήματα και ο κοπος τους τζαμπα.
Κανονικα επρεπε να σκέφτονται και τα ψάρια πως θα νιωθουν, σαν να βαζεις ανθρωπο σε ενα σπιτι 10 τμ. Αλλα αλλο θεμα και αυτο...
Επομενο ψαρι μπορω να βαλω τον μελανουρο η τα chromis; Επισης, εαν ειναι εφικτο όταν παω στο κατάστημά να παρω το επομενο ψαρι μπορω να παρω και γαριδα; Γιατι πεφτει λιγο μακρυα τα μαγαζι, απο αυτην την αποψη το λεω.
- Νίκος
- Administrator
SweepingFish έγραψε: ↑Δευ 14 Ιαν 2019, 14:28Οκ. Ευχαριστω!
1.000![]()
βάλε ένα μικρο μελανουρο αρσενικό, όπως είπε και η @AGAPI και μια μικρή κλινερ...
τις χρομυδες βαλτές λίγο αργότερα!
- SweepingFish
Οκ, ευχαριστω! Γενικα τις χρωμυδες μαζι με χαβαζενο σκοπευω μετα το 6μηνο ωστε να εχει ωριμασει και το ενυδρείο, να εχει ζωντανεψει και όλος ο βράχος μην γινει καμια στραβή (ο χαβανεζος πάντως θα ειναι το τελευταίο ψαρι που θα βαλω).
- Νίκος
- Administrator
1,000SweepingFish έγραψε: ↑Δευ 14 Ιαν 2019, 16:29Οκ, ευχαριστω! Γενικα τις χρωμυδες μαζι με χαβαζενο σκοπευω μετα το 6μηνο ωστε να εχει ωριμασει και το ενυδρείο, να εχει ζωντανεψει και όλος ο βράχος μην γινει καμια στραβή (ο χαβανεζος πάντως θα ειναι το τελευταίο ψαρι που θα βαλω).
- SweepingFish
Καλησπερα!
Βλεπω ότι ο ενας κλοουν εχει δυσκοιλιοτητα... Βλεπω δηλαδη μια κλωστη απο τα κόπρανα του κολλημενη με τον πρωκτο... Τι μπορώ να κανω; γιατι συμβαινει αυτο; Ταιζω μια τροφη που μου ειχε δωσει αυτος που τα ειχε, σε μπιλακια ειναι, μαρκα δεν ξερω.
Βλεπω ότι ο ενας κλοουν εχει δυσκοιλιοτητα... Βλεπω δηλαδη μια κλωστη απο τα κόπρανα του κολλημενη με τον πρωκτο... Τι μπορώ να κανω; γιατι συμβαινει αυτο; Ταιζω μια τροφη που μου ειχε δωσει αυτος που τα ειχε, σε μπιλακια ειναι, μαρκα δεν ξερω.
- SweepingFish
Αποκολλήθηκε αυτη η διαφανη μαζι με περιττώματα γραμμη, ελπιζω να μην το ξαναδω και αυριο...
- Νίκος
- Administrator
ξεκίνησε το με φλεικς και μούλιασε το πρώτα σε σκόρδο!SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 16 Ιαν 2019, 20:32Αποκολλήθηκε αυτη η διαφανη μαζι με περιττώματα γραμμη, ελπιζω να μην το ξαναδω και αυριο...
Αυτό που σου έγραψε ο Νίκος!Voas έγραψε: ↑Πέμ 17 Ιαν 2019, 09:29ξεκίνησε το με φλεικς και μούλιασε το πρώτα σε σκόρδο!SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 16 Ιαν 2019, 20:32Αποκολλήθηκε αυτη η διαφανη μαζι με περιττώματα γραμμη, ελπιζω να μην το ξαναδω και αυριο...
Σκέψου ότι εγώ αν δεν έχω σκορδόζουμο νοιώθω ανασφάλεια!
- Νίκος
- Administrator
χαχαχχαχαχαχαχαχα...................έχεις κοντά την Νέα Βυσσα, βγάζει από τα καλύτερα σκόρδα παγκοσμίως!
Ενημερωμένο σε βρίσκω Νίκο μου...! Εύγε!!!
Αλλά προτιμώ το έτοιμο σκεύασμα! Δεν αντέχω να στουμπίζω σκόρδα!
- SweepingFish
Οκ, ευχαριστω! Θα φτιαξω σκορδοζουμο και θα τα ταισω.Voas έγραψε: ↑Πέμ 17 Ιαν 2019, 09:29ξεκίνησε το με φλεικς και μούλιασε το πρώτα σε σκόρδο!SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 16 Ιαν 2019, 20:32Αποκολλήθηκε αυτη η διαφανη μαζι με περιττώματα γραμμη, ελπιζω να μην το ξαναδω και αυριο...
- SweepingFish
Έκανα το πρώτο τάισμα της μέρας με το σκόρδο. Να ταίζω κάθε φορά με σκόρδο; Από τροφές μήπως χρειάζονται κάποια ποικιλία ή απλά flakes;
Επίσης είδα μην star polyps ξεκολλημένη, να την τραβάει η κυκλοφορία... Αυτό είναι φυσιολογικό όσον αφορά την ωριμότητα του ενυδρείου καθώς και τον μη επαρκή φωτισμό, σωστά;
Επίσης είδα μην star polyps ξεκολλημένη, να την τραβάει η κυκλοφορία... Αυτό είναι φυσιολογικό όσον αφορά την ωριμότητα του ενυδρείου καθώς και τον μη επαρκή φωτισμό, σωστά;
Αν εννοείς ότι σηκώθηκε κ έφυγε το star polyps επειδή δεν του άρεσε η ωριμότητα του ενυδρείου σου κ ο φωτισμός...SweepingFish έγραψε: ↑Πέμ 17 Ιαν 2019, 18:35Έκανα το πρώτο τάισμα της μέρας με το σκόρδο. Να ταίζω κάθε φορά με σκόρδο; Από τροφές μήπως χρειάζονται κάποια ποικιλία ή απλά flakes;
'Οχι! Δεν υπάρχει περίπτωση..
Απλά δεν είχε κολλήσει καλά ακόμα κ το έβαλες σε μέρος με μεγάλη κυκλοφορία!
Μη στεναχωριέσαι! Συμβαίνει συχνά!
Ό,τι κομμάτι έχεις, ξανακόλλησέ το με κυανοακριλική κόλλα σε ένα βραχάκι.. (όχι πάνω στο βασικό σου scape, λέω εγώ...)!
Ή αν θέλεις πιάστο με ένα λαστιχάκι πάνω σε ένα βραχάκι κ θα κολλήσει μόνο του!
Όσον αφορά την τροφή, θα σου πω τι κάνω εγώ, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι το ιδανικό ή ότι κάποιος δεν μπορεί να ακολουθεί μία διαφορετική τακτική εξίσου σωστή!
Ταΐζω μία φορά την ημέρα κ ποικιλία!
Πελλετάκι, φλεϊκς (ίσως 2 είδη) κ φύλλα άλγης (3 είδη)!
Τα μουλιάζω κάθε φορά σε ελάχιστο σκορδόζουμο κ νερό ενυδρείου!
Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ γενικά αφού το τάισμα εξαρτάται από τους οργανισμούς που φιλοξενεί ο καθένας κ τις ανάγκες τους!