Nikos New Reef(ara)
Re: Nikos New Reef(ara)
Ομορφιές!!! Μεγειά!!!
Catalaphyllia jardinei κ η euphyllia πρέπει να είναι divisa!
H catalaphyllia είναι από τα αγαπημένα μου lps!
Της αρέσει το φως!
Catalaphyllia jardinei κ η euphyllia πρέπει να είναι divisa!
H catalaphyllia είναι από τα αγαπημένα μου lps!
Της αρέσει το φως!
- Νικολακης
- Posts in topic: 365
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Σε ευχαριστώ πολύ Αγάπη.
Εγώ έχω τρέλα με τις euphyllia. Οπότε βρίσκω κάποιο καινούριο είδος που δεν έχω το θέλω.απο τις φωτογραφίες πάντως της euphyllia divisa δεν μοιάζει με αυτήν. Αυτή που έχω εγώ είναι στην βάση πράσινη και όχι στον κορμό ή την μύτη όπως η divisa.
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
Μην κοιτάς το χρώμα όσο θα κοιτάς τις διακλαδώσεις...Νικολακης έγραψε: ↑Πέμ 15 Νοέμ 2018, 22:35Σε ευχαριστώ πολύ Αγάπη.
Εγώ έχω τρέλα με τις euphyllia. Οπότε βρίσκω κάποιο καινούριο είδος που δεν έχω το θέλω.απο τις φωτογραφίες πάντως της euphyllia divisa δεν μοιάζει με αυτήν. Αυτή που έχω εγώ είναι στην βάση πράσινη και όχι στον κορμό ή την μύτη όπως η divisa.
Κ εγώ μεγάλη τρέλα με τις εφύλλιες! Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα φτάσει τα 100+ κεφάλια!
Για μένα οι πιο όμορφες είναι οι γκλαμπρεσκενς! Αλλά τσουρουφλάνε οι άτιμες!
Ίσως το γνωρίζεις, αλλά όλα τα είδη μπορείς να τα έχεις μαζί, δεν έχουν πρόβλημα μεταξύ τους, εκτός από το συγκεκριμένο!
- Νικολακης
- Mood:
Εκτός από αυτό που έχω εγώ ή αυτό που έγραψες εσύ αγάπη? Πάντως θα μαζέψω όσες περισσότερες μπορώ από είδη γιατί μαρεσει πολύ αυτή του η κίνηση!!AGAPI έγραψε: ↑Πέμ 15 Νοέμ 2018, 22:46Μην κοιτάς το χρώμα όσο θα κοιτάς τις διακλαδώσεις...Νικολακης έγραψε: ↑Πέμ 15 Νοέμ 2018, 22:35
Σε ευχαριστώ πολύ Αγάπη.
Κ εγώ μεγάλη τρέλα με τις εφύλλιες! Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα φτάσει τα 100+ κεφάλια!
Ίσως το γνωρίζεις, αλλά όλα τα είδη μπορείς να τα έχεις μαζί, δεν έχουν πρόβλημα μεταξύ τους, εκτός από το συγκεκριμένο!
Νίκο μου εγώ με την euphyllia glabrescens έχω το πρόβλημα!Νικολακης έγραψε: ↑Πέμ 15 Νοέμ 2018, 22:55Εκτός από αυτό που έχω εγώ ή αυτό που έγραψες εσύ αγάπη? Πάντως θα μαζέψω όσες περισσότερες μπορώ από είδη γιατί μαρεσει πολύ αυτή του η κίνηση!!AGAPI έγραψε: ↑Πέμ 15 Νοέμ 2018, 22:46
Μην κοιτάς το χρώμα όσο θα κοιτάς τις διακλαδώσεις...
Όλα τα άλλα τα είδη τα έχω μαζί κ ας ακουμπάνε κ τα πλοκάμια μεταξύ τους!
Όταν τους έβαλα όμως την glabrescens κοντά, ό,τι ακουμούσε το έκαιγε!
Ξέρω κάποιους που λένε ότι δεν τους έχει κάψει τίποτα.. ελάχιστοι.. έναν ξέρω! Χαχαχα!!!!
Τι να σου πω; Άβυσσος η ψυχή των ψαριών, των κοραλλιών.. ξέρεις...
- Νικολακης
- Mood:
Σήμερα έφτιαξα ένα πρόχειρο control panel των controler των wave maker της αντλίας επιστροφής και της αυτόματης αναπλήρωσης για να βρίσκονται όλα μαζί μαζεμένα κάπου και χωρίς να κρέμονται καλώδια δεξιά και αριστερά. Υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον απλά φτιάχτηκε από υλικά που είχα ήδη διαθέσιμα χωρίς να μου κοστίσουν κάτι.
- Συνημμένα
-
-
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 158
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Πανέμορφο Νικόλα, πολύ περιποιημένα ολα!
Θα δουλέψεις την νυχτερινή λειτουργία στην κυκλοφορια;
Θα δουλέψεις την νυχτερινή λειτουργία στην κυκλοφορια;
- Νικολακης
- Mood:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Ναι την δουλεύω ήδη την νυχτερινή λειτουργία στους wave. Μόλις κλείσουν τα φώτα του ενυδρείου πέφτουν και αυτοί σε night Mode.
- Νίκος
- Administrator
- Νικολακης
- Mood:
Καλημέρα Νικόλα.
Ακόμα δεν έγινε φίλε μου καμιά νέα προσθήκη αλλά περιμένω μέσα στην εβδομάδα 3 διαφορετικα είδη από τις αγαπημένες μου ephylia και ένα ακόμα είδος ζωανθους.
Σήμερα όμως παρέλαβα το καινούριο πινακάκι με τον ελεγχτη τασης και τον μετρητή ρεύματος και τα τελευταία πραγματάκια για να κρεμάσω το φωτιστικό που χρειαζόμουν.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις αν όχι σήμερα αύριο έχει να πέσει δουλειά στα περιφέριακα του ενυδρείου.
Όπα....!!!! 3 είδη εφύλλιας μέσα στην εβδομάδα; Τέλεια!!!
Να τα βάλεις μέσα με το καλό κ μετά θέλω να τα δω οπωσδήποτε!
Να τα βάλεις μέσα με το καλό κ μετά θέλω να τα δω οπωσδήποτε!
- Νικολακης
- Mood:
Καλημέρα σας. Ζητώ την ηλεκτρολογικη σας βοήθεια. Όπως σας είπα παρέλαβα χθες το πινακάκι τον ελεγχτη τάσης και τον μετρητή ρεύματος. Θα ήθελα αν μπορείτε και ξέρετε την βοήθεια σας στη σύνδεσμολόγια αυτών μεταξύ τους.
Παραθέτω μια φωτογραφία με την σύνδεσμολόγια που τους έκανα εγώ και νομίζω ότι είναι σωστή αλλά χρειάζομαι και την επαλήθευση κάποιου γνώστη του αντικειμένου πριν το βάλω να δουλέψει. Απλά να ενημερώσω ότι το γκρι καλώδιο είναι η παροχή ρεύματος και το κίτρινο είναι ο ουδέτερος γιατί αυτά είχα περισσευουμενα στην αποθήκη.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή και παρακαλώ αν έχω κάνει κάποια βλακεια μην με πιάσετε από τα μούτρα.ηλεκτρολογος από επαλ είμαι ο καημένος
Ευχαριστω
Παραθέτω μια φωτογραφία με την σύνδεσμολόγια που τους έκανα εγώ και νομίζω ότι είναι σωστή αλλά χρειάζομαι και την επαλήθευση κάποιου γνώστη του αντικειμένου πριν το βάλω να δουλέψει. Απλά να ενημερώσω ότι το γκρι καλώδιο είναι η παροχή ρεύματος και το κίτρινο είναι ο ουδέτερος γιατί αυτά είχα περισσευουμενα στην αποθήκη.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή και παρακαλώ αν έχω κάνει κάποια βλακεια μην με πιάσετε από τα μούτρα.ηλεκτρολογος από επαλ είμαι ο καημένος
Ευχαριστω
- Συνημμένα
-
- Νίκος
- Administrator
προσωπικά θα σου πω τι έκανα γιατί δεν εχω ηλεκτρολογικες γνώσεις σε επίπεδο συνδεσμολογιας πινάκων ...
πέρασα ολα τα καλώδια στο σημείο που έβαλα τον πίνακα και φώναξα εναν ηλεκτρολόγο να μου κάνει την συνδεσμολογια τους μόνο και του έδωσα 20 ευρω αν θυμάμαι καλά!
πέρασα ολα τα καλώδια στο σημείο που έβαλα τον πίνακα και φώναξα εναν ηλεκτρολόγο να μου κάνει την συνδεσμολογια τους μόνο και του έδωσα 20 ευρω αν θυμάμαι καλά!
- Νικολακης
- Mood:
Έτσι νομίζω θα κάνω και εγώ Νικόλα γιατί δεν είναι να παίζεις και με το ρεύμα. Επικίνδυνο πράγμα. Και λόγο ότι δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία δεν θέλω να το ρισκάρω και να τα κάψω όλα. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σουVoas έγραψε: ↑Πέμ 29 Νοέμ 2018, 12:59προσωπικά θα σου πω τι έκανα γιατί δεν εχω ηλεκτρολογικες γνώσεις σε επίπεδο συνδεσμολογιας πινάκων ...
- Νίκος
- Administrator
πολύ σωστά και αυτό που έκανες είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι θα γλυτώσεις κάποια έξτρα έξοδα!Νικολακης έγραψε: ↑Πέμ 29 Νοέμ 2018, 14:34Έτσι νομίζω θα κάνω και εγώ Νικόλα γιατί δεν είναι να παίζεις και με το ρεύμα. Επικίνδυνο πράγμα. Και λόγο ότι δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία δεν θέλω να το ρισκάρω και να τα κάψω όλα. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σουVoas έγραψε: ↑Πέμ 29 Νοέμ 2018, 12:59προσωπικά θα σου πω τι έκανα γιατί δεν εχω ηλεκτρολογικες γνώσεις σε επίπεδο συνδεσμολογιας πινάκων ...
- Νικολακης
- Mood:
Καλησπέρα σας. Παραθέτω μια φωτογραφία να μου πει κάποιος αν ξέρει τι οργανισμός είναι αυτός? Μοιάζει με σπόγγο στην υφή. Δεν είναι όμως ζωντανό και δεν κουνιέται όταν το πειράζω. Τα φώτα σας παρακαλώ. Ευχαριστώ πολύ
- Συνημμένα
-
- Νικολακης
- Mood:
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Βοηθάνε σε τίποτα ή απλά υπάρχουν. Έχω γεμίσει σε αρκετά σημεία με αυτά.
- freediver
- Posts in topic: 3
- Έχει βάλει Like: 124 times
- Του έχουν βάλει Like: 137 times
Παρακαλώ.
Θεωρητικά, φιλτράρουν το νερό...
Παρακάτω θα δεις αυτά και άλλα "παρείσακτα" είδη
http://www.masa.asn.au/masawiki/index.p ... _Reef_Tank
Θεωρητικά, φιλτράρουν το νερό...
Παρακάτω θα δεις αυτά και άλλα "παρείσακτα" είδη
http://www.masa.asn.au/masawiki/index.p ... _Reef_Tank
Γιάννης
Πολύ καλό το λινκ που σου έδωσε ο Γιάννης @freediver!
Πάρε άλλο ένα που θεωρώ ότι έχει αρκετά εύκολα αναγνωρίσιμους τους οργανισμούς!
http://www.xtalworld.com/Aquarium/hitchfaq.htm
- Νικολακης
- Mood:
Ευχαριστώ πολύ αγάπη. Και εσένα πολύ καλό το Λίνκ. Να. Είσαι καλάAGAPI έγραψε: ↑Δευ 10 Δεκ 2018, 22:45Πολύ καλό το λινκ που σου έδωσε ο Γιάννης @freediver!
- Νικολακης
- Mood:
Καλημέρα. Είπα χθες το βραδάκι να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις του κινητού στην φωτογραφία και νομίζω πως κάτι κατάφερα σε σχέση με το χάλι φωτογραφίες που τραβούσα μέχρι τώρα.
Διαβάζω γενικά για τις φωτογραφίες κλπ και ελπίζω μελλοντικά να καταφέρω να πάρω και μια καλή φωτογραφική. Μικροί ήμαστε να δουλέψουμε να βγάλουμε λεφτά

Δυστυχώς ακόμα περιμένω τις εφυλια να έρθουν γιατί το παλικάρι που θα μου τις έστελνε έχει κάποια και με αυτόν τον καιρό δεν στέλνει για να μην μας αφήσουν χρόνους.
Διαβάζω γενικά για τις φωτογραφίες κλπ και ελπίζω μελλοντικά να καταφέρω να πάρω και μια καλή φωτογραφική. Μικροί ήμαστε να δουλέψουμε να βγάλουμε λεφτά
Δυστυχώς ακόμα περιμένω τις εφυλια να έρθουν γιατί το παλικάρι που θα μου τις έστελνε έχει κάποια και με αυτόν τον καιρό δεν στέλνει για να μην μας αφήσουν χρόνους.
- Συνημμένα
-
-
-
-