Εδω φιλε μου αγγιζεις μια πονεμενη ιστορια σχεδον για ολους μας.SweepingFish έγραψε: ↑Δευ 22 Οκτ 2018, 18:33Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον βράχο. Πρέπει να έχω συνολικά 10-12 κιλά βράχο ή 10-12 κιλά ζωντανό βράχο από την αρχή(τώρα έχω 4 κιλά νεκρό βράχο, να πάρω άλλα 6 κιλά ζωντανό βράχο ή 10 μέχρι να ζωντανέψει ο νεκρός);
Αν δεν βρω ζωντανό βράχο από κάποιον χομπίστα τι να κάνω; Στα μαγαζιά έχω βρει από 13 έως 15 ευρώ το κιλό τον ζωντανό και δεν θεωρώ πως αξίζει να βάλω νεκρό και να περιμένω να ζωντανέψει άλλον έναν μήνα περίπου...
Νεκρο ή ζωντανο βραχο ?
Ιδου η απορια !!!
Και για να το κανω πιο λιανα....
Σιγουρα αν μπορεσεις να ξεκινησεις με ζωντανο βραχο θα εχεις ξεπερασει ενα πολυ σημαντικο και χρονοβορο κομματι στησιματος ενος θαλασσινου ενυδρειου.
Σιγουρα τα χρηματα που θα χρειαστεις ειναι πολυ περισσοτερα...αλλα λες..δε βαριεσαι..τοσα εχω και θα δωσω ακομη.
Οποτε.....τι ειναι αυτο που δημιιυργει τον προβληματισμο στο να βαλεις ζωντανο βραχο ?
Καθαρα και μονο η τυχη και το ρισκο που πρεπει να παρεις....και εξηγω...
Θα πρεπει να ρισκαρεις στο κατα ποσο ο βραχος αυτος ειναι καθαρος απο απταιζιες..σκουληκια...και αλλα επιβλαβη μαμουνια γιατι για να το εξακριβωσεις σιγουρα δεν γινεται και ως γνωστον ...μετα την απομακρυνση απο το ταμειο....
Επισης θα πρεπει να ξερεις αυτος ο ζωντανος βραχος σε τι ειδους θαλασσινο ηταν πριν ?
Σε fo ? Και αν ναι ...και ειναι γεματος θρεπτικα και αρχιζει να στα ξερναει εσενα ...
Και αν αυτος που τον ειχε....ειχε κανει και καμια θεραπεια και ο βραχος εχει αποροφησει κατι ?
Αυτα και αλλα τοσα ειναι τα ρισκα που παιρνεις βαζωντας ζωντανο βραχο.
Αξιζει ?
Εσυ ..οπως ο καθενας απο εμας αποφασιζει και κανει αυτο που πιστευει.