Maki's tank fowlr
-
Μακης68
- Posts in topic: 522
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 652 times
- Του έχουν βάλει Like: 365 times
Re: Maki's tank fowlr
Πριν μια εβδομαδα το blue tang ειχε ick. Σε τρεις μερες τα σημαδια εφυγαν. Εβαζα σκορδοζουμο στην τροφη. Σημερα ειδα παλι στο ιδιο ψαρι κανα δυο σημαδακια. Ξαναεβαλα σημερα σκορδοζουμο.Αυριο θα εκανα αλλαγη νερου αλλα τωρα δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω λιγο μεχρι να καθαρισει το ψαρι η συνεχιζω κανονικα με την αλλαγη νερου. Ξερει κανενας τι θα ηταν το καλυτερο να κανω;
love is in the air-
Μακης68
- Mood:
Ωραια!!Απλα η αλλαγη νερου θα ειναι για πρωτη φορα με Α/Ο.... Μουσκευω με σκορδοζουμο τα flakes το αφηνω να τραβηξει και τους το δινω.Εχω το Garlic guard. Εχω ακουσει που καποιοι βαζουν μιση σκελιδα σκορδο για 6 ωρες.....
love is in the air- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 140
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Θα περάσει αυτα τα στάδια του ικ του blue, θελει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον...
Το θετικό ειναι οτι "καθαρίζει" και ανταποκρίνεται στο σκόρδο, συνέχισε την ταισμα κατ αυτόν τον τροπο..
Τις αλλαγές κανονικά πλέον με νερο όσμωσης αποκλειστικά!
Το θετικό ειναι οτι "καθαρίζει" και ανταποκρίνεται στο σκόρδο, συνέχισε την ταισμα κατ αυτόν τον τροπο..
-
Μακης68
- Mood:
OK Νικο!! Ευχαριστω!!Voas έγραψε: ↑Δευ 17 Σεπ 2018, 20:09Θα περάσει αυτα τα στάδια του ικ του blue, θελει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον...
love is in the air-
Μακης68
- Mood:
Σημερα αφαιρεσα οτι βραχο ειχα μεσα στο σαμπ. Τωρα ειναι ετοιμο για να μπουν οι ριακτορες(οταν τους αγορασω).Μετα εγινε η προγραμματισμενη αλλαγη 50 λιτρων με Α/Ο. Ολα μια χαρα! Βεβαια συνεχιζω με σκορδοζουμο για το blue tang.. Απο την μια πλευρα εχει καθαρισει αλλα απο την αλλη εχει ακομα.....
- Administrator
μπραβο βρε Μακη....Μακης68 έγραψε: ↑Τρί 18 Σεπ 2018, 15:09Σημερα αφαιρεσα οτι βραχο ειχα μεσα στο σαμπ. Τωρα ειναι ετοιμο για να μπουν οι ριακτορες(οταν τους αγορασω).Μετα εγινε η προγραμματισμενη αλλαγη 50 λιτρων με Α/Ο. Ολα μια χαρα! Βεβαια συνεχιζω με σκορδοζουμο για το blue tang.. Απο την μια πλευρα εχει καθαρισει αλλα απο την αλλη εχει ακομα.....
πολύ σωστές κινήσεις έκανες,πλέον θέλει μόνο τον χρόνο του και να κρατάς σωστές τις παραμέτρους για να αρχίσει ο ύφαλος να παίρνει μπρος!
παρατήρησες καμιά βελτίωση σε τπτ?
-
Μακης68
- Mood:
Τις δυο τελευταιες μερες μεγαλωσε η οικογενεια κατα 5 ατομα. Yellow tang, Melanurus, yellow coris wrasse, pseudanthias squamipinnis, bicolor cleaner wrasse. Το τελευταιο νομιζα οτι δεν ειναι reef save αλλα τελικα ειναι. Το μπερδεψα με το yellow tail cleaner wrasse το οποιο δεν ειναι reef save. Προστέθηκε ενα parazoanthus και μια Montipora που περασε δυσκολες ωρες γιατι προσπαθησα να την κολλησω με τσιμεντο αλλα δεν..... Επισης προστεθηκε μια rock anemone, Ricordea και caulastrea green.Νικολα, Λαμπρο, Γιαννη, Χρηστο σας ευχαριστω για τα κοραλλια!!Θα βαλω μερικες φωτο αλλα συγνωμη για την ποιοτητα τους...
love is in the air-
Μακης68
- Mood:
Μακης68 έγραψε: ↑Πέμ 11 Οκτ 2018, 00:04Τις δυο τελευταιες μερες μεγαλωσε η οικογενεια κατα 5 ατομα. Yellow tang, Melanurus, yellow coris wrasse, pseudanthias squamipinnis, bicolor cleaner wrasse. Το τελευταιο νομιζα οτι δεν ειναι reef save αλλα τελικα ειναι. Το μπερδεψα με το yellow tail cleaner wrasse το οποιο δεν ειναι reef save. Προστέθηκε ενα parazoanthus και μια Montipora που περασε δυσκολες ωρες γιατι προσπαθησα να την κολλησω με τσιμεντο αλλα δεν..... Επισης προστεθηκε μια rock anemone, Ricordea και caulastrea green.Νικολα, Λαμπρο, Γιαννη, Χρηστο σας ευχαριστω για τα κοραλλια!!Θα βαλω μερικες φωτο αλλα συγνωμη για την ποιοτητα τους...
- Συνημμένα
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
love is in the air-
mixalisdarras
- Global Moderator
- Posts in topic: 43
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
Μπράβο ρε Μακαρε πολύ ωραία όλα και καλορίζικα τα νέα σου ζωντανά να σου ζησουν
-
Μακης68
- Mood:
Ευχαριστω πολυ Μιχαλη!!! Το yellow tang, ο melanurus και το yellow wrasse ειναι στρωμενα και τρωνε μια χαρα!! Ειναι απο τον Χρησταρα τον γειτονα σου( χαβανεζος) Τα αλλα δυο δεν τρωνε ακομα! Το cleaner βεβαια εχει πιασει δουλεια και καθαριζει τους συγκατοικους του!!!! Το anthia δοκιμαζει τροφη αλλα τη βγαζει αμεσως... Θα δειξει..!
love is in the air- GodFather
- Posts in topic: 60
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Μην ευχαριστεις Μάκη....όλοι για όλους ..όπου & όπως μπορούμε.
Και εμένα με βοήθησαν στην αρχή με κοράλια (άσχετα αν δεν αντεξε κανένα από τα σκληρά....χαχαχαχαχαχα)
Εσένα σου εύχομαι να πάνε όλα ΣΟΥΠΕΡ !!!
Απλά επειδή τα βλέπω λίγο "καφέ".... κάνε μου τη χάρη και κάνε λίγες μετρήσεις σε Νιτρικά, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Kh
Και εμένα με βοήθησαν στην αρχή με κοράλια (άσχετα αν δεν αντεξε κανένα από τα σκληρά....χαχαχαχαχαχα)
Απλά επειδή τα βλέπω λίγο "καφέ".... κάνε μου τη χάρη και κάνε λίγες μετρήσεις σε Νιτρικά, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Kh
Λάμπρος.Τ
- GiannisFil
- Global Moderator
- Posts in topic: 19
- Έχει βάλει Like: 102 times
- Του έχουν βάλει Like: 139 times
-
Μακης68
- Mood:
Λαμπρο Νιτρικα μου δειχνει 10 κοιταζοντας απο πανω με τεστ salifert. Θα το ξανακανω αυριο με το φως της ημερας. Το kh ειναι 7 με τεστ aquaforest.Μαγνησιο και Ασβεστιο δεν εχω κανει ποτε. Οτι παιρνει απο τις εβδομαδιαιες αλλαγες. Μηπως ειναι ο φωτισμος που ειναι πολυ λιγος; Ειναι Τ8 μια μπλε μια μωβ και τρεις λευκες. Οταν ειναι μονο η μπλε αναμμενη τα parazoanthus φαινονται πρασινα.Η και το κινητο μου που βγαζει λιγο χαλια φωτογραφιες ; Η ο φωτογραφος που τις βγαζει χαλια;;GodFather έγραψε: ↑Πέμ 11 Οκτ 2018, 09:33Μην ευχαριστεις Μάκη....όλοι για όλους ..όπου & όπως μπορούμε.
love is in the air-
Μακης68
- Mood:
Σ'ευχαριστω Γιαννακη!! Για μενα που πριν 6 μηνες ειχε μονο νεκρα κοραλλια και δυο τρια ψαρακια ειναι ενα ονειρο που πραγματοποιειται και καθε φορα που μπαινει κατι καινουργιο το ονειρο μεγαλωνει!!@GiannisFil έγραψε: ↑Πέμ 11 Οκτ 2018, 19:02Μπράβο Μάκαρε!!! Σιγα σιγά και θα γίνει όνειρο το ενυδρείο σου φιλαράκι!!!!!
love is in the air-
Μακης68
- Mood:
Αυτες οι φωτο ειναι με μπλε,μωβ και μια ασπρηΜακης68 έγραψε: ↑Πέμ 11 Οκτ 2018, 20:01Λαμπρο Νιτρικα μου δειχνει 10 κοιταζοντας απο πανω με τεστ salifert. Θα το ξανακανω αυριο με το φως της ημερας. Το kh ειναι 7 με τεστ aquaforest.Μαγνησιο και Ασβεστιο δεν εχω κανει ποτε. Οτι παιρνει απο τις εβδομαδιαιες αλλαγες. Μηπως ειναι ο φωτισμος που ειναι πολυ λιγος; Ειναι Τ8 μια μπλε μια μωβ και τρεις λευκες. Οταν ειναι μονο η μπλε αναμμενη τα parazoanthus φαινονται πρασινα.Η και το κινητο μου που βγαζει λιγο χαλια φωτογραφιες ; Η ο φωτογραφος που τις βγαζει χαλια;;GodFather έγραψε: ↑Πέμ 11 Οκτ 2018, 09:33Μην ευχαριστεις Μάκη....όλοι για όλους ..όπου & όπως μπορούμε.
- Συνημμένα
-
-
love is in the airRe: Maki's tank fowlr
Όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται πολύ πιο όμορφο!
Να σου ζήσουν οι νέοι κάτοικοι!
Εγώ θα έβαζα κ κανένα ζωντανό να τρώει το "γκαζόν" από τα βράχια!
Κάποια σαλιγκάρια ίσως..
Είμαι φαν στο σκορδόζουμο!
Να σου ζήσουν οι νέοι κάτοικοι!
Εγώ θα έβαζα κ κανένα ζωντανό να τρώει το "γκαζόν" από τα βράχια!
Κάποια σαλιγκάρια ίσως..
Είμαι φαν στο σκορδόζουμο!
-
Μακης68
- Mood:
Σ' ευχαριστω φιλεναδα!!! Εβαλα 3 σαλιγκαρια και 2 ερημιτες μαζι με τα τελευταια ψαρακια!!! Βεβαια θελει ποιο πολλα νομιζω...Και εγω ειμαι φαν του σκορδοζουμου. Με εχει σωσει αρκετες φορες. Τους μουσκευω την τροφη μια φορα την εβδομαδα ... Τα διδυμα με ρωταγανε αν μπορουν να βαλουν στο φαγητο τους για να ειναι ποιο δυνατα!!!!!
- Administrator
πανέμορφα Μάκη ολα, σιγά σιγά αρχίζει να επανέρχεται ο υφαλος..
φυσικά και να βάλεις και άλλα σαλιγκαράκια όπως επισήμανε και @AGAPI θα βοηθήσουν αρκετά, αλλά ο χρόνος με σωστές αλλαγές πλέον όσμωσης, θα επαναφέρουν τον βράχο σε φυσιολογική μορφή!
φυσικά και να βάλεις και άλλα σαλιγκαράκια όπως επισήμανε και @AGAPI θα βοηθήσουν αρκετά, αλλά ο χρόνος με σωστές αλλαγές πλέον όσμωσης, θα επαναφέρουν τον βράχο σε φυσιολογική μορφή!
-
Μακης68
- Mood:
Καλημερα !!! Θελω να αρχισω να αντικαταστησω επιτελους τις Τ8 με Τ5. Τωρα εχει 5 λαμπες (Τ8) που ειναι 1 μπλε 1 μωβ και 3 λευκο.Λεω να βαλω 6 Τ5 . Ηδη εχω δυο μπλε ΑΤΙ blue plus. Τι συνδιασμο μου προτεινεται και με τη ρυθμο να γινει η μεταβαση; Να ξεκινησω με τις δυο μπλε και σε 2 εβδομαδες αλλες δυο η καθε μηνα η .... δεν εχω ιδεα!!!!! Ειδα και αυτες εδω.Γνωριζει καποιος αν αξιζουν αυτες οι λαμπες--LED ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΜΠΛΕ ΤΡΟΠΙΚΟ/ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ (ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΦΘΟΡΙΟΥ T5) ARCADIA T5 LED ORIGINAL MARINE BLUE 19W 1200 MM (JUWEL) και αυτη LED ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΛΕΥΚΟ+150% ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΟΡΑΛΛΙΑ (ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΦΘΟΡΙΟΥ T5) ARCADIA T5 LED ORIGINAL MARINE WHITE 18.000K PRO 19W 1200 MM (JUWEL) Ισχυει οτι ειναι σαν 2 λαμπεςΤ5 ;;; Γιατι αν ειναι ετσι συμφερει ... Στις 4 λαμπες Τ5 (216W) εχεις 2 λαμπες led με 37w. Μεγαλη διαφορα και δεν νομιζω να θελουν αλλαγη καθε χρονο. Η οχι;;; Αυτες πανε κατευθειαν μπριζα η θελει μετασχηματιστη;; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετος...!!
- Administrator
καλημερα Μακη!Μακης68 έγραψε: ↑Κυρ 14 Οκτ 2018, 10:18Καλημερα !!! Θελω να αρχισω να αντικαταστησω επιτελους τις Τ8 με Τ5. Τωρα εχει 5 λαμπες (Τ8) που ειναι 1 μπλε 1 μωβ και 3 λευκο.Λεω να βαλω 6 Τ5 . Ηδη εχω δυο μπλε ΑΤΙ blue plus. Τι συνδιασμο μου προτεινεται και με τη ρυθμο να γινει η μεταβαση; Να ξεκινησω με τις δυο μπλε και σε 2 εβδομαδες αλλες δυο η καθε μηνα η .... δεν εχω ιδεα!!!!! Ειδα και αυτες εδω.Γνωριζει καποιος αν αξιζουν αυτες οι λαμπες--LED ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΜΠΛΕ ΤΡΟΠΙΚΟ/ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ (ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΦΘΟΡΙΟΥ T5) ARCADIA T5 LED ORIGINAL MARINE BLUE 19W 1200 MM (JUWEL) και αυτη LED ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΛΕΥΚΟ+150% ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΟΡΑΛΛΙΑ (ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΦΘΟΡΙΟΥ T5) ARCADIA T5 LED ORIGINAL MARINE WHITE 18.000K PRO 19W 1200 MM (JUWEL) Ισχυει οτι ειναι σαν 2 λαμπεςΤ5 ;;; Γιατι αν ειναι ετσι συμφερει ... Στις 4 λαμπες Τ5 (216W) εχεις 2 λαμπες led με 37w. Μεγαλη διαφορα και δεν νομιζω να θελουν αλλαγη καθε χρονο. Η οχι;;; Αυτες πανε κατευθειαν μπριζα η θελει μετασχηματιστη;; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετος...!!
τις λεντ/τ5 δεν στις προτείνω, απέχουν κατά πολύ ακόμα και δεν δικαιολογούν αυτά που αναγράφουν!
αν κάνεις μετάβαση απο 5 σε 6 τ5 τότε δεν νομίζω να χρειαστείς προσαρμογές...
2 royal blue
2 blue
1 uv
1 cool white
-
Μακης68
- Mood:
Καλημερα Νικο!!! Εγω το ειπα γιατι τωρα τρεχει με Τ8.... Αυτες που εχω παρει( ΑΤΙ blue plus) ειναι οι blue η οι royal blue. Δεν ξερω τι εχω δηλαδη...!!!
- Administrator
-
Μακης68
- Mood:
Νικο τις λαμπες που μου προτεινες με τι σειρα ειναι καλυτερα να τις βαλω και σε τι υψος απο την επιφανεια του νερου? Απο μπροστα προς τα πισω......Thanks!!
- Administrator
εγώ θα έβαζα μπροστά
1 royal blue
1 cool white
1 royal blue
1 actinic
1 uv
1 actinic
-
Μακης68
- Mood:
Ωραια! Με 12 ποντους υψος ειναι οκ για την θερμοκρασια η θα πρεπει να κανω κατι για ανεμιστηρακια.... Το ενυδρειο εχει 70 ποντους υψος.
love is in the air