Ρύθμιση handmade ( Arduino ) φωτιστικού led
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 4
- Έχει βάλει Like: 751 times
- Του έχουν βάλει Like: 370 times
Ρύθμιση handmade ( Arduino ) φωτιστικού led
Καλησπερα σε όλους . Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο handmade φωτιστικό led 60watt με Arduino (με 11 μπλε και 9 λευκα λεντ) και θα ήθελα την βοήθεια σας όσον αφορά την ρύθμιση της έντασης κλπ του φωτός. Μπορώ να επιλέξω πόσο τις εκατό ένταση θα έχει το κάθε χρώμα ανά κάθε τέταρτο της ώρας....περιμένω τα ... Φώτα σας ....για να ρυθμίσω τα φώτα μου
Keep reefing
- Rayden
- Global Moderator
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 244 times
- Του έχουν βάλει Like: 515 times
Re: Ρύθμιση handmade ( Arduino ) φωτιστικού led
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Τι φιλοξενεις μεσα? Την ενταση θα την ρυθμισεις αναλογα με αυτα. Διαλεξε ενα 6ωρο που θα ειναι το φουλ τις εντασης σου και μετα διαιρεσαι αυτο με το 12 για να βρεις απο που θα ξεκιμησεις. 250 ειναι το φουλ στον arduino. Αν δλδ θες να το δουλεψεις στο 50% θα βαλεις 125 στο μαξ 6ωρο και στην αρχη του προγραμματος σου (αν ειναι 12ωρο) θα ξεκινησεις απο 10 και θα ανεβαινεις 10-20-30 κοκ.
Ελπιζω να μην μπερδεψα περισσοτερο.
- golf
- Global Moderator
- Posts in topic: 3
- Έχει βάλει Like: 179 times
- Του έχουν βάλει Like: 248 times
Πολύ σωστά σου είπε ο Μιχάλης. Είσαι σίγουρος ότι είναι 60w? Αν τα λεντ σου είναι Cree xp-g, xt-e τότε είναι 100w. Αν τα λευκά είναι Cree xm-l κ τα μπλε xt-e τότε είσαι στα 145w.
-
- Global Moderator
Πρώτα απολα θενξ για την βοήθεια φίλε μου..το ενυδρείο ειναι 60 λιτρα για την ώρα είναι φρεσκοστρωμενο και έχει 2 κλοουνακια μέσα κ μια πεπερμιντ γαρίδα . Σύντομα θα βάλω κάποια εύκολα Κοραλία μάλλον μέσα στην εβδομαδα και μόλις δώσω το 500αρι μου με τους δίσκους θα στήσω ένα 150αρι reef. Πάμε τώρα στο φωτιστικό....άρα αντί για 8 ώρες που έχω φώτο περίοδο τώρα....θα πρέπει να τις κάνω 12. Άρα τρεις ωρες πριν την Μαξ περίοδο ανεβαίνω ανά 10 ως το 125.μετα στην Μαξ περίοδο τα βάζω φουλ για 6 ώρες .και μετά στις 3 ώρες που απομένουν πέφτω ανά 10 αρχίζοντας απτό 125? Σωστά η ξέχασες κ αυτά που ήξερες με εμένα που έμπλεξες?Rayden έγραψε: ↑Κυρ 07 Απρ 2019, 17:42Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Τι φιλοξενεις μεσα? Την ενταση θα την ρυθμισεις αναλογα με αυτα. Διαλεξε ενα 6ωρο που θα ειναι το φουλ τις εντασης σου και μετα διαιρεσαι αυτο με το 12 για να βρεις απο που θα ξεκιμησεις. 250 ειναι το φουλ στον arduino. Αν δλδ θες να το δουλεψεις στο 50% θα βαλεις 125 στο μαξ 6ωρο και στην αρχη του προγραμματος σου (αν ειναι 12ωρο) θα ξεκινησεις απο 10 και θα ανεβαινεις 10-20-30 κοκ.
Keep reefing
-
- Global Moderator
Φίλε μου έτσι μου είπε το παιδί από το οποίο το αγόρασα ...αυτά που μου λες για τα λεντ...να σου πω την αλήθεια δεν τα γνωρίζω καθόλου!!!!
Keep reefing
- Rayden
- Global Moderator
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 244 times
- Του έχουν βάλει Like: 515 times
Σωστα, ετσι οπως το ειπες πανω. Πιστευω για αρχη στο 50% του φωτηστικου θα εισαι οκ. Μετα αν στοκαρεις καλα το βλεπεις. Εχω φτιαξει ενα exchelακι με το προγραμμα που χρησιμοποιω εγω, αν θες και νομιζεις οτι θα σε βοηθησει στειλε με πμ ενα μειλ να στο περασω να παρεις ιδεες
- golf
- Global Moderator
Τουλάχιστον σου είπε τι led φοράει;kosmas kleidas έγραψε: ↑Δευ 08 Απρ 2019, 23:00Φίλε μου έτσι μου είπε το παιδί από το οποίο το αγόρασα ...αυτά που μου λες για τα λεντ...να σου πω την αλήθεια δεν τα γνωρίζω καθόλου!!!!
-
- Global Moderator
Πες μου τι εννοείς για να τον ρωτήσω...
Keep reefing
- golf
- Global Moderator
Καλό θα ήταν για σένα να γνωρίζεις τι χαρακτηριστικά έχει το φωτιστικό σου, μπορεί να χρειαστείς το οτιδήποτε αργότερα από το να αντικαταστήσεις ένα Καμμένο led μέχρι κ μια αναβάθμιση.