Ενυδρείο Καστοριάς
- Panos Safarikas
- Posts in topic: 6
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 0
- Του έχουν βάλει Like: 13 times
Ενυδρείο Καστοριάς
Σήμερα είχε εκδρομούλα στην Καστοριά και αν και έχω πάει άπειρες φορές, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το ενυδρείο που βρίσκεται εκεί. Η ποικιλία των ειδών δεν είναι μεγάλη και ούτε περιλαμβάνει είδη από όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα μέρη του πλανήτη αλλά κυρίως των ελληνικών γλυκών υδάτων και κάποιων άλλων περιοχών της Βαλκανικής Χερσονήσου. Ωστόσο δε το μετάνιωσα, έκανα τη βόλτα μου ανάμεσα στα ενυδρεία και έβγαλα φωτογραφίες οχι εξαιρετικής ποιότητας ωστόσο, για να σας δειξω τί είδα. Σίγουρα πάντως ήταν πιο σωστά στημένο και οργανωμένο από αυτό που επισκέφθηκε ο Μπάμπης στην Ιταλία.....
Κανείς δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει στο ενυδρείο του, εκείνο που τα ψάρια χαίρονται στη φύση!.......αρκέσου στο να προσπαθήσεις να το πλησιάσεις έστω και λίγο.
- Panos Safarikas
- Mood:
Re: Ενυδρείο Καστοριάς
Κανείς δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει στο ενυδρείο του, εκείνο που τα ψάρια χαίρονται στη φύση!.......αρκέσου στο να προσπαθήσεις να το πλησιάσεις έστω και λίγο.
- Panos Safarikas
- Mood:
]
- Συνημμένα
-
- Panos Safarikas
- Mood:
Τα χρυσόψαρα στην πρώτη φωτογραφία έχουν αυτή τη σωματική δυσμορφία λόγω έλλειψης ασβεστίου όπως μου εξήγησε η ιχθυολόγος που ήταν εκεί αλλά δεν υπάρχει λέει κάτι να δώσουν στα ψάρια (συμπλήρωμα ενδεχομένως) είτε για να προλάβουν αυτή την κατάσταση, είτε για να τη διορθώσουν....προσωπικά αμφιβάλλω. Τελος πάντων, αυτά είδα. Για τα δεδομένα μιας επαρχιακής μικρής πόλης, το ενυδρείο ήταν αρκετά καλό.
- Φαρμακοδάσκαλος
- Posts in topic: 1
- Του έχουν βάλει Like: 6 times
Καλα για τα χρυσοψαρα ας μην πουμε τωρα κανενα γαλλικο...
Θα μου αρεσε πολυ στο συγκεκριμενο να ειχε μονο ελληνικα ειδη και να εδινε εκει βαρυτητα εχοντας πολυ μεγαλες γυαλες και φοβερη διακοσμηση. Δεν μου κολλανε τα ξενα ειδη εκει. Γιατι να εχεις και χρυσοψαρα;
Θα μου αρεσε πολυ στο συγκεκριμενο να ειχε μονο ελληνικα ειδη και να εδινε εκει βαρυτητα εχοντας πολυ μεγαλες γυαλες και φοβερη διακοσμηση. Δεν μου κολλανε τα ξενα ειδη εκει. Γιατι να εχεις και χρυσοψαρα;
Σταύρος ο cheepης.
- Panos Safarikas
- Mood:
Οι γυάλες όλως παραδόξως ήταν αρκετά μεγάλες. Οι περισσότερες είχαν το ίδιο μέγεθος και υπολόγισα να ήταν 500 λίτρα η κάθε μία. Φυσικά δε μιλάμε για τον οξύρυγχο και τα χρυσόψαρα ή τους κυπρίνους οτι θέλουν κάτι τόμους παραπάνω. Τους οξύρυγχους τους είχ;αν μαζί με κυπρίνους και εναν γουλιανό σε λιμνουλες με πέτρες και ξύλα στον εσωτερικό χώρο του ενυδρείου (πρώτες φωτό) αλλά κάποια είδη μικρά τα είχαν στις γυάλες.
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Μπράβο Πάνο, πανέμορφο θεμα....
Θα συμφωνήσω με όσα προείπατε, απλα θέλω να προσθέσω οτι πρεπει να δείχνουμε λιγο επιείκια καλη ωρα σε περιπτώσεις οπως αυτή!
καλό θα ήταν να φιλοξενούνταν σε ιδανικό περιβάλλον το καθε είδος, αλλα απο ολότελα καλό και αυτο!
Θα συμφωνήσω με όσα προείπατε, απλα θέλω να προσθέσω οτι πρεπει να δείχνουμε λιγο επιείκια καλη ωρα σε περιπτώσεις οπως αυτή!
καλό θα ήταν να φιλοξενούνταν σε ιδανικό περιβάλλον το καθε είδος, αλλα απο ολότελα καλό και αυτο!
- Panos Safarikas
- Mood:
Τα ψάρια αυτά είναι θηρία τα περισσότερα Νίκο. Αν υπήρχε ένας χωρος για να εκτίθενται στο κοινό, θα έπρεπε να είχε τόνους ενυδρεία και οχι 500 και 100 λίτρα που ήταν κάποια από αυτά. Είναι μεγάλη κουβέντα και οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια καλή προσπάθεια αν και κάτι θα έπρεπε να γίνει με.τα τρία χρυσόψαρα και τη χορήγηση ασβεστίου, δε μπορεί να λέει ιχθυολογος ότι δεν υπάρχει τρόπος.