Καλησπέρα!
Ύστερα από μερικά χρόνια αποχής από το χόμπι θα ασχοληθώ με fancy χρυσόψαρα. Το ενυδρείο είναι διαστάσεων 121-45-65 και υπολογίζω περίπου 4-5 ψάρια. Θα βάλω δύο φίλτρα και ήθελα τη γνώμη σας, εάν το fluval 307 ή 407 είναι κατάλληλο για τα ψάρια αυτά δεδομένων των ρύπων τους. Ή αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο που δούλεψε στα δικά σας ενυδρεία. Ευχαριστώ!
Φίλτρο για χρυσόψαρα
-
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 21 times
- Του έχουν βάλει Like: 20 times
Re: Φίλτρο για χρυσόψαρα
Καλησπέρα.
Αν βάλεις 4-5 fancy για αρχή αρκούν αυτά τα 2 φίλτρα. Με τον καιρό και όσο μεγαλώνουν ισως χρειαστείς ένα μεγαλύτερο φίλτρο. Για εμένα τα καλύτερα φίλτρα χωρίς προβλήματα, αθόρυβα, ποιότητα κατασκευής και δυνατά είναι τα eheim. Στο δικό μου χρυσοψαραδικο έχω ένα tetra 1200x plus, ένα aquael 2000 ultra max, και ένα eheim 4+350. Με διαφορα το eheim καλύτερο από τα άλλα 2.
Αν βάλεις 4-5 fancy για αρχή αρκούν αυτά τα 2 φίλτρα. Με τον καιρό και όσο μεγαλώνουν ισως χρειαστείς ένα μεγαλύτερο φίλτρο. Για εμένα τα καλύτερα φίλτρα χωρίς προβλήματα, αθόρυβα, ποιότητα κατασκευής και δυνατά είναι τα eheim. Στο δικό μου χρυσοψαραδικο έχω ένα tetra 1200x plus, ένα aquael 2000 ultra max, και ένα eheim 4+350. Με διαφορα το eheim καλύτερο από τα άλλα 2.
-
- Posts in topic: 4
- Έχει βάλει Like: 0
- Του έχουν βάλει Like: 0
Αν είναι έτσι προτιμώ να κάνω από τώρα την αγορά των συγκεκριμένων φίλτρων ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξω στο μέλλον, ούτε να ρισκάρω να δουλεύουν τα μικρότερα φίλτρα στα άκρα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
-
Παρόλα αυτά επειδή έριξα μια ματιά στο eheim, το 4+600 που είναι και το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς έχει χωρητικότητα κάδου 9.2lt και γυρίζει 1250lt την ώρα. Σε αντίθεση το fluval 407 έχει ίδια χωρητικότητα κάδου και 1450lt ανά ώρα. Επιλέγεις το eheim λόγω αξιοπιστίας ή υπάρχει και κάποια άλλη διαφορά μεταξύ τους που δε βλέπω με μια γρήγορη ματιά? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
-
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 21 times
- Του έχουν βάλει Like: 20 times
Και τα fluval είναι πολύ καλά φίλτρα εννοείται, απλά τα eheim για μένα ναι είναι πιο αξιόπιστα. Μπορείς να αγοράσεις ένα fluval και ένα eheim αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Παρόλα αυτά περίμενε να σου απαντήσουν και άλλα μέλη με τις δικές τους απόψεις
-
Είναι αυτό που ψάχνουμε να τα πετύχουμε όλα, και κυκλοφορία και αξιοπιστία και να χωράει πολύ βιολογικό υλικό και στο τέλος νομίζω μπλεκομαστε χωρίς λόγο