Σελίδα 1 από 1
Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Απρ 2018, 09:37
από Αντώνης
Διαστάσεις ενυδρείου: 60 * 35 * 50
Όγκος (καθαρά λίτρα): περίπου 55
Λίστα φυτών: Polysperma, Sessiflora, Angustifolia, Rotundifolia, Anubia, Java fern, Moss, Lobelia Cardinalis mini, πιστιά.
Ψάρια / Άλλοι ζωντανοί οργανισμοί: 12 συννεφάκια, 15 red cherry (για την ώρα), κάμποσα ramshorn και mts (να 'ναι καλά ο Τάκης)
Υπόστρωμα: Μαύρη χαλαζιακή άμμος
Φωτισμός: PL 24W
Διάρκεια φωτισμού: 17:00 - 00:00
Φίλτρανση: Astro 2208 με ελαφρόπετρα (να 'ναι καλά ο Τάκης), βάτα και σφουγγάρι
Λίπανση:
Παροχή CO2:
pH: 7,5
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): πρακτικά 0
Αλλαγές νερού: Κάθε Κυριακή 30%
Θερμοκρασία: 21,5 (με stc)
Έχω παρατηρήσει ότι η fern, η πιστιά και η rotundifolia δεν πάνε ιδιαίτερα καλά (τα υπόλοιπα οκ). Το ενυδρείο τρέχει έτσι για περίπου 3 μήνες. Να προχωρήσω σε λίπανση ή όχι (είναι ασφαλής για τις γαρίδες; ) Αν ναι, τί να χρησιμοποιήσω;
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Απρ 2018, 09:47
από Panos Safarikas
Η πίστια αν έχεις καπάκι, πολύ πιθανόν να μη σου πάει καλά. Εγώ δε την κατάφερα πάντως. Τα φυτά επιφάνειας πάνε σφαίρα σε ανοιχτά ενυδρεία. Όσο για τα υπόλοιπα είναι εύκολα φυτά και με ένα γενικό λιπασματάκι της Seachem ας πούμε θα είναι οκ. Αν επιλέξεις υγρό λίπασμα να προσέχεις να μη χρησιμοποιήσεις τη δοσολογία που αναγραφεται στη συσκευασία καθώς αυτή προτείνεται για full planted ενυδρεία, εσύ έχεις πολύ λίγα. Σε παίρνει έστω για μια μικρή αναβάθμιση του φωτισμού σου; Να βάλεις ακόμα μια λάμπα δηλαδή ή να αλλάξεις εντελώς τον φωτισμο; Θα μπορούσες να κάνεις κατι τέτοιο με μια diy κατασκευή; Την rotundifolia την έχεις και στην άκτη, σε σκοτεινό σημείο αν βλέπω καλά.
Να έχεις υπόψη σου ότι τα πάντα γύρω από τα φυτά, ξεκινάνε από τον φωτισμό. Αυτόν κοιτάμε πρώτο και "χτίζουμε" τα υπόλοιπα γύρω από αυτόν.
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Απρ 2018, 09:56
από Αντώνης
Να έβαζα άλλη μία λάμπα; Έχω σκοπό σε λίγο καιρό (μπορεί λίγο περισσότερο) να πάω σε άλλο ενυδρείο, για αυτό δεν έχω επενδύσει σε φωτισμούς κλπ. Παρόλα αυτά, κάποια λεντοταινία θα εννοούσες;
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Απρ 2018, 11:20
από Panos Safarikas
Οι λεντοταινιες πιστεύω δε θα κάνουν δουλειά, ειδικά αυτές οι φθηνές. Άσε που καίγονται εύκολα. Έχω βάλει για moonlight μόνο να καταλάβεις και δενννν.......... Θα σου πρότεινα αν σκέφτεσαι για μεγαλύτερο, να το αφήσεις έτσι ή αν θέλεις λεντ, να πας σε πλακέτες των 24. Εγώ με αυτές έκανα παπάδες. Είναι φθηνές και τα συνδέεις εύκολα.
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Κυρ 22 Απρ 2018, 22:52
από Christos Gian
Εκτός από το φωτισμό που σου είπε ο Πάνος η πιστία συγκεκριμένα θέλει νιτρικά για να πάει καλά
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Δευ 23 Απρ 2018, 11:23
από Αντώνης
Πήρα το planta min της Tetra. (Δεν είχε το flourish κανένας)... Θα το δοκιμάσω, εννοείται σε πολύ μικρότερες δοσολογίες από τα αναγραφόμενα και θα δούμε τί θα δούμε... Φαντάζομαι με 2-3 εφαρμογές (δλδ 3-4 εβδομάδες) θα δούμε κάποια βελτίωση. Ίδομεν.
Άλλες δύο ερωτήσεις, πήρα μία cryptocoryne willisii. Λογικά οι γαρίδες δε θα έχουν πρόβλημα (να τους κρύψει βυθό) ; Και η δεύτερη, Τί προετοιμασία θέλει για να μη βρω τπτ helena snail;
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Δευ 23 Απρ 2018, 12:31
από Panos Safarikas
Ξεκίνα πολύ δειλά τις δοσολογίες για να μην έχε4ις έξαρση άλγης. Το δοσολογία λέει το μπουκάλι;
Οσο για το δεύτερο, διάβασε εδώ :
http://www.aquariumlife.gr/viewtopic.php?f=56&t=34
Προσωπικά θα περνούσα τα φυτά σε υπερμαγγανικό κάλιο γιατι αν και η χλωρίνη είναι πολύ καλή μέθοδος, πολλά φυτά δε την αντέχουν και δε ξέρω αν θα την αντέξει και η cryptocoryne willisii αν και είναι δυνατό φυτό. Οι γαρίδες δε θα έχουν πρόβλημα, βυθό θα βρουν για να βόσκουν, μην ανησυχείς.
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Δευ 23 Απρ 2018, 12:43
από Αντώνης
Με το υπερμαγγανικό κάλλιο, το βάζουμε το φυτό όλο μέσα; Μαζί με τις ρίζες; Πήρα στο φαρμακείο και έχει χύμα. Με ρώτησε τί ποσότητα θέλω. Τί αναλογία χρησιμοποιούμε;
Re: Λίπανση;
Δημοσιεύτηκε: Δευ 23 Απρ 2018, 14:16
από Panos Safarikas
Πωλείται και σε φακελάκια βρε με λίγα λεπτά του ευρώ το ένα. Φαντάσου οτι το ένα φακελάκι είναι 0,1gr και αυτό το διαλυουμε σε 1,5 λίτρα νερό. Πρόσεχε γιατί βάφει τα πάντα μωβ. Χρησιμοποίησε λεκάνη μόνο γι αυτή τη δουλειά. Μαζι με τις ρίζες μέσα ναι.