Οσμωση-νιτρικα-αφρικανικο
- Φαρμακοδάσκαλος
- Posts in topic: 4
- Έχει βάλει Like: 0
- Του έχουν βάλει Like: 6 times
Οσμωση-νιτρικα-αφρικανικο
Καλησπέρα. Μια και βρέθηκε στα χέρια μια οσμωση, δώρο του φιλτατου Νίκου, είπα να τη δοκιμάσω και, αν μπορώ, να της αλλάξω τα φώτα.
Στο νερό της βρύσης μου έχω νιτρικα 10. Μέτρησα τα νιτρικα από την οσμωση και βρήκα λιγότερα από 5 στο καθαρό και γύρω στα 5 στο βρώμικο. Δεν ήξερα οτι η συσκευή αυτή μαζεύει κάποια νιτρικα.
Κι έτσι σκέφτηκα να κάνω τις αλλαγές στο αφρικανικό με νερό από τη συσκευή αλλά μαζεύοντας και το καθαρό και το βρώμικο. Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να βάζω μόνο το βρώμικο ;
Τα ρωτάω αυτά γιατί πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτό το μαραφέτι. Επίσης δεν έχω τα τεστ για το πχ τις σκληροτητες μαζί μου ώστε να μετρήσω αν αλλάζει κάτι στην περίπτωση που μαζέψω καθαρό και βρώμικο, σε σχεση με το να μην πέρναγα το νερό καθόλου από τη συσκευή.
Στο νερό της βρύσης μου έχω νιτρικα 10. Μέτρησα τα νιτρικα από την οσμωση και βρήκα λιγότερα από 5 στο καθαρό και γύρω στα 5 στο βρώμικο. Δεν ήξερα οτι η συσκευή αυτή μαζεύει κάποια νιτρικα.
Κι έτσι σκέφτηκα να κάνω τις αλλαγές στο αφρικανικό με νερό από τη συσκευή αλλά μαζεύοντας και το καθαρό και το βρώμικο. Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να βάζω μόνο το βρώμικο ;
Τα ρωτάω αυτά γιατί πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτό το μαραφέτι. Επίσης δεν έχω τα τεστ για το πχ τις σκληροτητες μαζί μου ώστε να μετρήσω αν αλλάζει κάτι στην περίπτωση που μαζέψω καθαρό και βρώμικο, σε σχεση με το να μην πέρναγα το νερό καθόλου από τη συσκευή.
Σταύρος ο cheepης.
- Φαρμακοδάσκαλος
Re: Οσμωση-νιτρικα-αφρικανικο
Ναι τις κατεβάζει. Αλλά τις κρατάει ή τις ρίχνει στο βρώμικο. Εγώ αν τη χρησιμοποιήσω για αλλαγές στο αφρικανικό θα βάζω και το καθαρό αλλά ΚΑΙ το βρώμικο. Οπότε τι γίνεται ; Παίρνω συνολικά τις ίδιες σκληροτητες ή μειωμένες ;
Σταύρος ο cheepης.
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 807 times
- Του έχουν βάλει Like: 1029 times
Μόνο το βρώμικο.
το καθαρό θα έχει πολύ χαμηλές σκληρότητες,
εκτός και αν πάρεις ένα βαρέλι , το γεμίσεις με αραγωνίτη,
βάζεις εκεί το καθαρό και το αφήνεις καμιά εβδομάδα να ανεβάσει σκληρότητες
αλλά αυτό θα σου το δείξουν οι μετρήσεις
αν δείξει πως ανεβάζει σκληρότητες , μπορείς να χρησιμοποιείς και τα 2 , καθαρό & βρώμικο
το καθαρό θα έχει πολύ χαμηλές σκληρότητες,
εκτός και αν πάρεις ένα βαρέλι , το γεμίσεις με αραγωνίτη,
βάζεις εκεί το καθαρό και το αφήνεις καμιά εβδομάδα να ανεβάσει σκληρότητες
αλλά αυτό θα σου το δείξουν οι μετρήσεις
αν δείξει πως ανεβάζει σκληρότητες , μπορείς να χρησιμοποιείς και τα 2 , καθαρό & βρώμικο
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 807 times
- Του έχουν βάλει Like: 1029 times
Και αυτό γίνεται , αλλά και πάλι θα έχεις μειωμένες σκληρότητες γιατί ένα ποσοστό θα τις κρατάει η μεμβράνηΦαρμακοδάσκαλος έγραψε: ↑Σάβ 02 Ιουν 2018, 14:35Ναι τις κατεβάζει. Αλλά τις κρατάει ή τις ρίχνει στο βρώμικο. Εγώ αν τη χρησιμοποιήσω για αλλαγές στο αφρικανικό θα βάζω και το καθαρό αλλά ΚΑΙ το βρώμικο. Οπότε τι γίνεται ; Παίρνω συνολικά τις ίδιες σκληροτητες ή μειωμένες ;
- Φαρμακοδάσκαλος
Α μπράβο. Αυτό με κάλυψε. Άρα μένει στη μεμβράνη και δεν ξεπλένεται από το βρώμικο ε;Τάκης έγραψε: ↑Σάβ 02 Ιουν 2018, 14:42Και αυτό γίνεται , αλλά και πάλι θα έχεις μειωμένες σκληρότητες γιατί ένα ποσοστό θα τις κρατάει η μεμβράνηΦαρμακοδάσκαλος έγραψε: ↑Σάβ 02 Ιουν 2018, 14:35Ναι τις κατεβάζει. Αλλά τις κρατάει ή τις ρίχνει στο βρώμικο. Εγώ αν τη χρησιμοποιήσω για αλλαγές στο αφρικανικό θα βάζω και το καθαρό αλλά ΚΑΙ το βρώμικο. Οπότε τι γίνεται ; Παίρνω συνολικά τις ίδιες σκληροτητες ή μειωμένες ;
Σταύρος ο cheepης.
- GodFather
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Βάζε μόνο το βρώμικο και θα πετυχεις φοβερές τιμές στο νερό σου.....
Άλλοι πετανε το βρώμικο και εσυ θα πετας το καθαρό !!!!
Θες να τα ανταλάζουμε ?
Το καθαρό μπορεις να το αναμιγνύεις με θαλασσινό για το αλλο που εχεις.
Άλλοι πετανε το βρώμικο και εσυ θα πετας το καθαρό !!!!
Θες να τα ανταλάζουμε ?
Το καθαρό μπορεις να το αναμιγνύεις με θαλασσινό για το αλλο που εχεις.
Λάμπρος.Τ
- Φαρμακοδάσκαλος
Ναι Λάμπρο έτσι θα το κάνω για να μην πηγαίνει χαμένο τίποτα. Θα βάζω το βρώμικο που είναι και περισσότερο για τις αλλαγές του Αφρικανικού και όσο καθαρό χρειάζομαι θα το έχω για αναπλήρωση στο άλλο.
Σταύρος ο cheepης.