Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Αγόρασα πρόσφατα το ενυδρειακό σετ ciano aqua 20 και αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το φίλτρο καθώς δημιουργεί ισχυρό ρεύμα και τα ανακατεύει όλα. Δυστυχώς δεν έχει ρυθμιστή ροής. Σκεφτόμουν να αγοράσω το oase biocompact 50 ή το haquoss cascade 200, που έχουν και αρκετό χώρο για siporax. Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Δεν έχω ιδέα αν είναι επίσης υπερβολικά για 17 λίτρα και φοβάμαι ότι θα κάνω άσκοπη αγορά.
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Τετ 08 Μάιος 2024, 10:40
από Τάκης
Καλημέρα και χρόνια πολλά
Αυτό είναι το φίλτρο ;
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Πέμ 09 Μάιος 2024, 23:33
από goldie
Καλησπέρα! Ναι αυτό είναι το φίλτρο που ήταν μαζί με το ενυδρείο.
Καλησπέρα! Ναι αυτό είναι το φίλτρο που ήταν μαζί με το ενυδρείο.
Τότε γύρνα τις εξόδους ψηλά , ή γύρνα τες να χτυπάνε στο τζάμι , γιατι πόσο δύναμη να έχει αυτό ;
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Παρ 10 Μάιος 2024, 21:35
από goldie
Τα δοκίμασα όλα και δεν υπάρχει ιδανική θέση. Η καλύτερη φυσικά είναι να κοιτάει το spray bar προς τα πάνω, αλλά και πάλι το ρεύμα που δημιουργείται είναι πολύ δυνατό, το πιο μειωμένο φυσικά, αλλά και πάλι αρκετά δυνατό.
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Μάιος 2024, 11:50
από Μακης68
Δοκίμασε να βάλεις εσωτερικά στον σωλήνα με τις τρύπες μέχρι την μέση υαλοβάμβακα η μία λουρίδα λεπτή από σφουγγάρι και να τον συμπιεσεις ώστε να βουλώσουν οι μισές οι τρυπες. Μετά βλέπεις πως είναι η ροή και κλείνεις ποιο πολλές τρύπες η ελευθερώνει καποιες τρύπες αναλογα την ροή που είναι επιθυμητη
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Μάιος 2024, 12:31
από Μακης68
Κάτι άλλο που πιστεύω ότι θα λειτουργήσει είναι να βαλεις οδοντογλυφιδες. Τις σφηνωνεις και τις σπας μέχρι εκεί που να μπορείς να τις βγάλεις μετά. Οπότε βάζεις όσες χρειάζεται για να έχεις την επιθυμητή ροή!!!!
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Μάιος 2024, 13:28
από Μακης68
Αν δοκιμάσεις κάποια από αυτές τις ιδέες πες μας σε παρακαλώ αν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Μάιος 2024, 14:05
από goldie
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Σήμερα δοκίμασα να βουλώσω με υαλοβάμβακα και κομμάτι σφουγγαριού τον σωλήνα, δυστυχώς όμως χωρίς κάποια ορατή αλλαγή στην δύναμη του ρεύματος. Σ' αυτό το σημείο να αναφέρω πως έχω ήδη αγοράσει το oase biocompact 25, το οποίο επίσης τα κάνει όλα άνω κάτω, ακόμα και στην ελάχιστη ροή στα 120 lt/h. Και σ' αυτό το φίλτρο δοκίμασα να βουλώσω με λίγο σφουγγάρι την έξοδο, όπως επίσης και να γυρίσω το nοzzle που έχει προς όλες τις κατευθύνσεις. Δυο φίλτρα λοιπόν, δυο αποτυχίες. Νομίζω πως η επόμενη λύση είναι το Haquoss Cascade 200, που είναι τύπου waterfall και λογικά δεν θα δημιουργεί θέμα με την ροή...λογικά🥲. Δεν ξέρω τι άλλο να αγοράσω.
Re: Επιλογή φίλτρου
Δημοσιεύτηκε: Τρί 14 Μάιος 2024, 10:56
από Τάκης
Αν μπορείς τράβηξε ένα βιντεο να δουμε
Επίσης τι ψάρια έχεις μέσα