Διαστάσεις δεξαμενής: DIY 110cm X 43cm X 55cm
Πόσο καιρό λειτουργει το ενυδρείο: 1 χρόνο
Συνολικά λίτρα: 260 lt
Sump (ναι/όχι): OXI
Skimmer: Deltec MCX300 (αγοράστηκε και θα μπει σύντομα TUNZE 9012)
Φωτισμός: LED 165W
https://www.aliexpress.com/item/dimmabl ... 0.0.wYuDpk
Κυκλοφορία: 1 Sun-Sun JVP-101 (3000lt) + 1 Jebao WP-10 (4000lt)
Υπόλοιπος εξοπλισμός: Θερμοστάτης 200W + 2 ανεμιστηράκια συνδεδεμένα με τον STC1000 , Α/Ο Osmobox 150 , ρεφρακτόμετρο , TDS
Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ): 40lt / εβδομάδα με προσθήκη special blend
Ριάκτορας ασβεστίου: ΟΧΙ
Δοσομετρική αντλία(Ναι/Οχι): ΟΧΙ (ακόμα)
ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ιχθύες : 1 Amphiprion Ocellaris , 2 Chromis Viridis , 1 Sphaeramia Nematoptera
Ασπόνδυλα : 1 Dolabella Auricularia
Κοράλλια : Τα περισσότερα είναι μικρού μεγέθους και εκτός του σαρκόφυτου τα υπόλοιπα ίσα που φαίνονται;)
Soft corals: Sarcophyton , Green Hairy Mushroom , Orange Ricordea
LPS: Claustera green , Euphyllia , Euphyllia frogspawn
SPS:
Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών: Ocean Nutrition Artemia , Formula TWO Flakes , Prime Reef Flakes
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ
Αλατότητα : 1.027
PH :**
KH : 8,5 dKH
ΝΗ3/NH4 : 0*
ΝΟ2 :***
ΝΟ3 :**
PO4 :***
Ca : 430 mg/l
Mg : 1470 ppm
Θερμοκρασία : 27.3°
* Το τεστ αμμωνίας της salifert με παιδεύει,το νερο μετά την διαδικασία είναι ολολευκο γαλακτερό,δεν μπορώ να καταλάβω αν ειναι 0 / 0,15 ή 0,25.
** Τεστ PH & NO3 έληξαν τον 3ο του 2018 και το πήρα τώρα χαμπάρι , θα αγοράσω και θα ανεβάσω και τις μετρήσεις τους.
*** NO2 κάπου διάβασα οτι δεν χρειάζεται , επίσης δεν έχω και τεστ PO4 .
Άλλες πληροφορίες για το σύστημα:
Το ενυδρείο το ξεκίνησα δειλά δειλά πριν ένα χρόνο,δυστυχώς είχα την ιδέα να κάνω αλλαγές από θάλασσα και σε συνδυασμό με τα προ-φίλτρα και την μεμβράνη της Α/Ο που ήθελαν αλλαγή απέκτησα πράσινη άλγη που έκαναν το ενυδρείο τραγικό . Εδώ και κάμποσο καιρό τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα αλλά η άλγη αν και έχει μειωθεί είναι ακόμη εμφανής γι αυτό και πρόσθεσα μια Dolabella . Τελικός μου στόχος είναι να καταφέρω να έχω ένα ενυδρείο με πολλά softies και lps κοράλλια και να προσθέσω κάμποσα ψαράκια και μια γαρίδα cleaner . Μετρήσεις και φώτο θα μπουν σε λίγο
Πρέπει να σας ευχαριστήσω έναν έναν για κάθε χρήσιμη συμβουλή / βοήθεια και ευχαριστώ ξεχωριστά τον Νίκο (Voas) όπως και τον Δημήτρη (golf) που ήταν πάντα πρόθυμοι να μου απαντήσουν στα pm που τους έστελνα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: