Δυο πράγματα που πρόσεξα μόνο , από θερμοκρασία πως τα πάς τώρα ;
Επίσης μπορείς να προσθέσεις σαμπ με εξωτερική υπερχείλιση στο αριστερό διαμέρισμα του σαμπ πλάτης που έχεις το έχει κάνει ένας φίλος μου και του δουλεύει.
Καλησπέρα φίλε Κώστα. Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σου.Kostas82 έγραψε: ↑Σάβ 07 Ιούλ 2018, 14:20Νικόλα , έκατσα και διάβασα το θέμα σου από την αρχή , πολύ καλά τα πας .
![]()
Επίσης μπορείς να προσθέσεις σαμπ με εξωτερική υπερχείλιση στο αριστερό διαμέρισμα του σαμπ πλάτης που έχεις το έχει κάνει ένας φίλος μου και του δουλεύει.
το βλέπεις αν είναι στο μέλλον για το σαμπ, τα ωφέλει του είναι πολλά και κάνει μόνο καλό ο κύκλος νερού!Νικολακης έγραψε: ↑Σάβ 07 Ιούλ 2018, 15:23Καλησπέρα φίλε Κώστα. Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σου.Kostas82 έγραψε: ↑Σάβ 07 Ιούλ 2018, 14:20Νικόλα , έκατσα και διάβασα το θέμα σου από την αρχή , πολύ καλά τα πας .
![]()
Η θερμοκρασία με τον ελεγκτή είναι από 25.5 μέχρι 26. Ευτυχώς κάνουν δουλειά τα 6 ανεμιστηρακια. Το σκέφτηκα για το σαμπ και την από κάτω αλλά σκέφτηκα ότι δεν αξίζει το μπλέξιμο και τα λεφτά για την υπερχείλιση κλπ.
Έγινε Νικόλα. Ένα τελευταίο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Πως μπορώ να αφαιρέσω τον αραγωνιτη από το ενυδρείο? Γτ από την πολύ κυκλοφορία δεν κάθεται όπως πρέπει και συνέχεια μου καλύπτει τα βραχάκια με τα δύο κοράλλια μου. Και όλο τον ανακατεύω για να ισιώσει και χαλάει την καθαρότητα του ενυδρείου. Καμία ιδέα?Voas έγραψε: ↑Κυρ 08 Ιούλ 2018, 10:34το βλέπεις αν είναι στο μέλλον για το σαμπ, τα ωφέλει του είναι πολλά και κάνει μόνο καλό ο κύκλος νερού!Νικολακης έγραψε: ↑Σάβ 07 Ιούλ 2018, 15:23
Καλησπέρα φίλε Κώστα. Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σου.
Η θερμοκρασία με τον ελεγκτή είναι από 25.5 μέχρι 26. Ευτυχώς κάνουν δουλειά τα 6 ανεμιστηρακια. Το σκέφτηκα για το σαμπ και την από κάτω αλλά σκέφτηκα ότι δεν αξίζει το μπλέξιμο και τα λεφτά για την υπερχείλιση κλπ.
Θα δοκιμάσω να ρυθμίσω όπως μου γράφεις τους κυκλοφορητες και αν δεν μπορώ να κάνω σωστή ροή χωρίς να σηκώνεται ο αραγωνιτης δυστυχώς θα τον αφαιρέσω. Και εγώ συμφωνώ στα υπέρ του αραγωνιτη Νικόλα όπως και στο ότι είναι πιο όμορφο. Αλλά έχω αυτά τα θέματα και και με νευριαζουν ενώ το ενυδρείο τσουλαει μια χαρά!!!Voas έγραψε: ↑Δευ 09 Ιούλ 2018, 20:52Δεν ειμαι σύμμαχος της μη ύπαρξης αραγωνιτη στον ύφαλο ...
Τα οφέλη του πολλά, με τα μείον του καθαρά αισθητικά για αρκετούς χομπίστες..
Τι κοκκομετριας αραγωνιτη εχεις;
Οι Κυκλοφορητές πρεπει να ειναι νοητά στην κορυφογραμμή των νησιών,μεταξύ τους αντικριστά και προς το πλάι έκαστος, έχων ελαφριά κλήση προς τα πανω..
Με τον τροπο αυτο θα δημιουργήσεις κυκλική ροη, καλύπτοντας σωστά τον ύφαλο, χωρις να ανασηκώνεις τον αραγωνιτη και αργότερα να στρεσάρεις τα κοράλλια σου!
Εαν θέλεις να τον αφαιρέσεις, με ενα απλό συφωναρισμα κατα την αλλαγή νερου!
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την βοήθεια.δεν θέλω η αλήθεια ει αι να τον καταργήσω τον αραγωνιτη. Θα παίξω λίγο με τις κυκλοφορίες και ίσως αφαιρέσω και λίγο αραγωνιτη για να δω πως θα κάτσει ο υπόλοιπος.
ti κοκκομετρια ειναι τελικά?
Δεν ξέρω Νικόλα. Μεσαίας κοκκομετριας είναι. Ούτε ψιλος ούτε χοντρός. Τώρα ακριβώς δεν ξέρω φαίνεται στις φωτογραφίες που έβαλα για να σας δείξω το κυανό πιο πάνω.
Ναι θα τα δοκιμάσω το απόγευμα σήμερα. Και βλέπουμε. Τελικά τι κοκκομετριας είναι? Για να ξέρω και εγώ δλδ.
φαινεται να ειναι 1.00 - 2.00 mm...... μια χαρουλα ειναι!
Καλησπέρα Νικόλα.
Είχα και τέτοιο τσιμέντο και έχω ακόμα αλλά ούτε με αυτό μπόρεσα να κολλήσω. Μάλλον κάτι κάνω λάθος γτ με το που βάζω το μπαλάκι από τσιμέντο στο νερό γίνεται κομμάτια και λιώνει μέσα όσο πηχτό και να το έκανα.
Νικόλα φερε τον βράχο απο εδω ενα σαββατο πρωι να πιούμε καφεδάκι, να κολλησουμε οτι θέλεις και να το δεις ποσο απλό ειναι στην πράξη!Νικολακης έγραψε: ↑Τρί 07 Αύγ 2018, 23:21Είχα και τέτοιο τσιμέντο και έχω ακόμα αλλά ούτε με αυτό μπόρεσα να κολλήσω. Μάλλον κάτι κάνω λάθος γτ με το που βάζω το μπαλάκι από τσιμέντο στο νερό γίνεται κομμάτια και λιώνει μέσα όσο πηχτό και να το έκανα.
Προσπάθησα 1-2-3 φορές ξανά και πάλι τα ίδια.και το παράτησα στην άκρη όπως το αγόρασα.
Μάλλον δεν είναι ο τομέας μου το κόλλημα. Δεν τα καταφέρνω με κανένα από τα δύο υλικά.