Η αναζήτηση βρήκε 3 εγγραφές

από GodFather
Πέμ 01 Μαρ 2018, 13:30
Δ. Συζήτηση: Παρουσιάσεις ενυδρείων λίμνης Malawi
Θέμα: Lake Malawi - "Tanzania Magunga Reef"
Απαντήσεις: 9
Προβολές: 9734

Re: Lake Malawi - "Tanzania Magunga Reef"

Ευχαριστώ παιδιά.
Όντως "ήταν" ένα πολύ όμορφο ενυδρείο και από κοντά όπως πολύ σωστά ανέφεραν κάποια παιδιά ήταν πολύ καλύτερο.
Συμφωνώ ότι δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο να στηθεί κάτι πραγματικά τόσο καλό, εκτός από λίγη μελέτη της λίμνης.
Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γινουν πολύ εύκολα (εκτός ίσως από τα ψάρια για τα οποία έπεσε πολύ τρέξιμο να βρεθούν).
Εδώ είμαστε λοιπόν να βοηθήσουμε να γίνουν πολύ καλύτερα ενυδρεία.
Αυτός είναι ο σκοπός άλλωστε. Να πάμε λίγα βήματα πιο πέρα !!!
από GodFather
Τρί 13 Φεβ 2018, 13:27
Δ. Συζήτηση: Παρουσιάσεις ενυδρείων λίμνης Malawi
Θέμα: Lake Malawi - "Tanzania Magunga Reef"
Απαντήσεις: 9
Προβολές: 9734

Lake Malawi - "Tanzania Magunga Reef"

Καλησπέρα σας.

Πληροφορίες: Παρουσίαση Βιοτοπικής προσέγγισης ενυδρείου λίμνης Malawi και πιο συγκεκριμένα περιοχής "Tanzania Magunga Reef" .


Κατηγορία: Αφρική, Ενυδρείο Βιοτοπικής προσέγγισης.
Διαστάσεις: 151 Χ 51 Χ 61
Όγκος: 400 lt
Φυτά: ΟΧΙ
Ψάρια / Άλλα είδη:
7 X "Metriaclima Msobo Magunga reef" (2 Αρσενικά + 5 Θηλυκά)
7 Χ "Metriaclima Callainos-cobalt blue Zebra-Magunga reef" (2 Αρσενικά + 5 Θηλυκά)
7 Χ "Labeotropheus Trewavasae Mpanga Red" (3 Αρσενικά + 4 Θηλυκά)

Διακοσμητικά υλικά:
Άμμος χαλαζιακή: 45 κιλά
Πέτρες ποταμίσιες: 250 κιλά (ίσως και περισσότερο)
Φόντο: Βαμένη πλάτη μαύρο χρώμα.
Φωτισμός:
2 Λάμπες led Sera X-Change Tube (1 cool Daylight + 1 Daylight Sunrise) με κοντρόλερ της Sera για προσομείωση Sunrise - Sunset. Επίσης υπάρχει πρόγραμμα προσομοίωσης για παροδική συννεφιά με μείωση του φωτισμού.
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες
Φιλτράρισμα:
1 φίλτρο JBL 1901 - 1900 lt/h
1 φίλτρο JBL 1501 - 1500 Lt/h
3 κυκλοφορητές Jebao X 4000 lt/h

Θερμαντήρας: 300 watt

Παράμετροι:
pH: 7,9
Γενική σκληρότητα (GH):19
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 18
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 5
Αλλαγές νερού:
Αλλαγές νερού: Κάθε βδομάδα 50% αλλαγή με νερό προετοιμασμένο σε βαρέλια αλλαγής με θερμοκρασία περίπου ίδια με το νερό του ενυδρείου (λίγο πιο χαμηλή)

Θερμοκρασία: Ελέγχεται από STC 1000 - από 25 'εως 28 ανάλογα με την εποχή (τώρα έχω 26C)
Άλλες πληροφορίες:

Η λίμνη Μαλάουι ήρθε στην επιφάνεια όταν ο φλοιός της γης διαρρήχτηκε στην Ανατολική Αφρικανική Ήπειρο, δημιουργώντας ένα μακρύ δάκρυ από τον Βορά προς το Νότο στην επιφάνεια της Αφρικανικής γής.
Η λίμνη βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική και συνορεύει με 3 χώρες. Tanzania στα Βόρεια Ανατολικά και Mozambique στα κεντρικά και Ανατολικά. Το υπόλοιπο κομμάτι ανήκει στη Malawi.
Η λίμνη Malawi έχει μήκος 580 χιλιόμετρα και το πλάτος κυμαίνεται μεταξύ 33 και 73 χιλιόμετρα περίπου σε διάφορα σημεία της. Το σύνολο της ακτογραμμής είναι περίπου 1.500 χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο βάθος της λίμνης φτάνει τα 700 μέτρα και βρίσκεται στα δυτικά της λίμνης.
Το PH του νερού της λίμνης κυμαίνεται μεταξύ 7,8 – 8,5 και με σκληρότητα περίπου από 200 έως 250 ppm.
Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, ένας νοτιοανατολικός άνεμος που ονομάζεται “mwera” δημιουργεί μια ανοδική πορεία των βαθύτερων οξυγονωμένων και ψυχρότερων στρωμάτων της λίμνης, και κατεβάζει τις επιφανειακές θερμοκρασίες μέχρι τους (21’C) στο νότιο τμήμα της λίμνης.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, η μέση θερμοκρασία επιφάνειας στη λίμνη κυμαίνεται από (23 – 27’ C).
Ένα άλλο αξιοσημείωτο της λίμνης είναι ορατότητα μέσα στο νερό όπου ενώ γενικά είναι περίπου 18 μέτρα, υπάρχουν περιοχές (όπως στις εκβολές των ποταμών ή κοντά σε βραχώδη περιοχές) όπου η ορατότητα περιορίζεται σε ελάχιστα εκατοστά.
Επειδή είναι μια τροπική λίμνη το νερό έχει 3 διαστρωματώσεις. Χωρίζεται δηλαδή σε 3 επίπεδα.
Το 1ο επίπεδο είναι από την επιφάνεια έως τα 75 μέτρα. Το 2ο επίπεδο είναι από τα 75 μέτρα έως τα 250 μέτρα και το 3ο και τελευταίο είναι από τα 250 μέτρα έως και τον βυθό της λίμνης.
Μόνο στα 2 ανώτερα στρώματα υπάρχει οξυγόνο και σε αυτά συναντούμε και τις κιχλίδες της λίμνης.
Οι άνεμοι στην λίμνη Μαλάουι συνήθως έχουν κατεύθυνση από τα Νότια προς τα Βόρια και κατά μήκος της λίμνης και δημιουργούν έντονα ρεύματα τα οποία κατευθύνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού προς τα βόρεια σημεία της λίμνης. Αυτή η επίδραση του ανέμου στο νερό προκαλεί την μετακίνηση του άνω στρώματος νερού στο βορρά προς το μεσαίο στρώμα.
Στο νότιο σημείο της λίμνης το μεσαίο στρώμα νερού ανεβαίνει προς την επιφάνεια μεταφέροντας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά νερά στο πιο ρηχό νότιο τμήμα της λίμνης.
Οι κιχλίδες της λίμνης Μαλάουι κατοικούν σε κάθε πιθανό βιότοπο της λίμνης όπου υπάρχει αρκετή ποσότητα οξυγόνου. Οι κιχλίδες της λίμνης Μαλάουι έχουν αξιοποιήσει κάθε πιθανό βιότοπο και μπορεί να ζήσουν ανάμεσα στα βράχια, πάνω από αυτά, ή ακόμη και πάνω από την άμμο, ή ακόμη και στα μεγαλύτερα βάθη της λίμνης εκεί που το οξυγόνο είναι οριακό. Σε βάθος 250 μέτρων. Υπάρχουν και 2 είδη τα οποία ζούν σε άδεια κελύφη σαλιγκαριών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία (Βιβλιογραφία Lake Malawi Cichlids by Mark Smith, όπως επίσης του Ad Konings – The Cichlids yearbook vol1+2, και αρκετά άλλα), αποφάσισα να στήσω ένα καθαρά βιοτοπικής προσέγγισης ενυδρείο προσπαθώντας να αποδώσω όσο μπορώ πιο πιστά τον βιότοπο σε ένα συγκεκριμένο Reef.
Πιο συγκεκριμένα το Tanzania “Magunga” Reef.
Μετά από αρκετό ψάξιμο, και αφου πλήρωσα αρκετά χρήματα (έως και την βαλίτσα για την μεταφορά), κατάφερα να φέρω στην Ελλάδα κάποια είδη ψαριών τα οποία υπάρχουν στο συγκεκριμένο Reef ή που υπάρχουν και σε αυτό το reef.




DSC00515.JPG
DSCN0362.JPG
DSCN0342.JPG

Επιστροφή στο “Lake Malawi - "Tanzania Magunga Reef"”